Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop resetuje się sam podczas gry. Windows 8.1 64 bit

iTzHappy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od 3-4 tygodni mam nowego laptopa.Podczas gry w League of Legends albo Smite laptop resetuję się sam i wyskakuje blue screen albo czarny ekran.Problem ten nie występuje podczas gry w Battlefield'a albo Cs'a Global Offensive, Cs 1.6. Próbowałem resetu systemu oraz odinstalowaniu sterowników karty graficznej i zainstalowaniu z powrotem ale to nic nie pomogło.

Oto informacje o laptopie:

-Dell Inspiron 5558 

-Procesor : Intel® CoreI3-4005U CPU @ 1.70GHz

-Ram : 4,00 GB 

-Typ systemu : 64 Bit,procesor x64 

-Wersja : Windows 8.1 

-Procesor graficzny : GeForce 920M 

Opublikowano

Nie napisałeś jak jest z innymi grami/programami , czy to samo występuje. Sorka gry wymieniłeś :)

Uaktualnij sterowniki laptopa głownie te do pyty, zarządzanie energią... ,  najlepiej grafikę w pierwszej kolejności ( zrobione ) , najwyżej ściąg stare sterowniki i sprawdź jak działa. 

Jak z temperaturami, jak masz program sprawdź w nim jakie masz albo poszukaj np speedfan, everesta itp  

Jak nadal to samo tylko dla jednej gry szukaj pomocy w dziale poświęconym grze. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Aktualnie mam tylko te gry które wymieniłem. Czyli jak gram w League of Legends lub Smite wyskakuje po jakimś czasie gry czarny ekran lub blue screen. Podczas gry w Battlefield nie ma żadnych problemów wszystko chodzi płynnie tak jak powinno w Cs'ie jest tak samo jak w Battlefield żadnych problemów nie ma 

Opublikowano

http://scr.hu/0qnhd/ocw0nTo jest link do zdjęcia podczas gdy nic nie jest włączone 

http://scr.hu/0qnhd/il4q6A to jest podczas gry w Lol'a 

Chyba udało mi się rozwiązać problem w sprawie gry w Lol'a, gdy uruchamiałem grę poprzez skrót na pulpicie tak jak wspominałem wyskakiwał blue screen ale gdy uruchomiłem poprzez folder w którym znajduję się gra nie wyłącza się ona. Nie sprawdzałem tego w sprawie Smite ale zaraz zobaczę czy to pomoże. Nie wiem czy ma to jakiś sens ale w sprawie Lol'a działa 

Opublikowano

Procesor ci sie przegrzewa Wiec czas najwyższy zainwestowac w paste termoprzewodzaca koszt 15-30 zł i wymienic jeśli nie pomoze to najwidoczniej zycie twojego procesora dobiega konca

Pasta : https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/akcesorium-cooler-master-pasta-termoprzewodzaca-2?gclid=CIrgyNW3k8oCFU2NGwodCrAA3w

Video Poradnik dla poczatkujacych w tych sprawach: https://www.youtube.com/watch?v=p8-rfuEn4P4

Opublikowano

Nie przegrzewa bo ma normalną temperaturę, grafika to samo mimo że ma wyższą. Na laptopach tego typu programy wykazują duże błędy więc i ja mogę się mylić.

Ja by przegrzewał się miał by ok 70-90 stopni. 

Nie masz czasem jakiegoś innego programu  dołączonego do laptopa czy nawet grafiki który sprawdza ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nic takiego nie mam.Pasta się nie zużyła nie ma szans laptop ma dopiero miesiąc więc wątpię.

Nie wiem jaki to ma sens ale gdy uruchomię Lol'a przez folder który znajduje się na dysku to wszystko działa normalnie,gdy uruchamiałem przez ikonkę na pulpicie to jak pisałem po jakimś czasie wyskakiwał blue screen.Teraz gdy uruchamiam przez folder z grą to nie ma żadnego problemu wszystko ładnie działa bez zarzutów, więc myślę, że problem rozwiązany.Dziękuję za chęci pomocy, doceniam to i szanuję.Jeśli mógłbym prosić administratora,żeby zakończył ten wątek to byłbym wdzięczny. 

Jeszcze raz dziękuje za chęci pomocy ale problem już jest raczej rozwiązany :). Dziękuję 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...