Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W jaki sposób połączyć komendami te same funkcje, ale pod inną postacią?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie jedno pytanko odnośnie komend. 

Jak zrobić (taki skrót do komendy), żeby wykonywała ono to samo polecenie tylko żeby była pod inną postacią.

Np. aktualną komendę na wyłączenie czatu:

/sc mute

A chcę żeby brzmiała ona:

/chat clear   

Jak zrobić żeby, komenda /chat clear działała tak samo jak /sc mute  czyli czyściła czat?  (Ta druga komenda też może zostać, żeby były 2)

Mam nadzieje że dosyć jasno wytłumaczyłem to :D

Opublikowano
command /chat [<text>]:
    permission: cos.cos
    permission message: &4Brak dostepu!
    trigger:
        if arg 1 is "clear":
            execute player command "sc mute"

Tutaj musisz dodać permisje do komendy /sc mute i do tej czyli cos.cos, komenda będzie wykonywana przez gracza. Możesz sobie również dopisać do tego skryptu if arg 1 is "cos" i wtedy dodasz komende /chat cos :) Również mam nadzieję że jasno wytłumaczyłem.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano
command /chat [<text>]:
    permission: cos.cos
    permission message: &4Brak dostepu!
    trigger:
        if arg 1 is "clear":
            execute player command "sc mute"

Tutaj musisz dodać permisje do komendy /sc mute i do tej czyli cos.cos, komenda będzie wykonywana przez gracza. Możesz sobie również dopisać do tego skryptu if arg 1 is "cos" i wtedy dodasz komende /chat cos :) Również mam nadzieję że jasno wytłumaczyłem.

Po co instalowac skripta, może autor nie chce, a są o wiele łatwiejsze, prostsze metody.

Wchodzisz do pliku bukkit.yml/spigot.yml i tam jest coś takiego jak aliases. Wystarczy pogłówkować, potestować LUB użyć google, ew. linku poniżej

Link (sekcja aliases):

http://wiki.bukkit.org/Bukkit.yml

Jeżeli wszystko wykonasz prawidłowo, komenda /chat clear powinna uruchamiać automatycznie /sc mute

Oczywiście, permisje zostaną tak jak były, to jest tylko alias, a przy uruchomieniu aliasu plugin sam będzie sprawdzał wykonawce pod kątem tego, czy ma uprawnienia czy nie.

fKJeAI4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...