Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Firewall Linux OpenVZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy napisałem wątek w dobrym miejscu, ale tylko to wydało mi się poprawne, jeżeli dodałem wątek w złym dziale proszę moderatorów o przeniesieni go :/

A teraz przechodzę do sedna tematu, a mianowicie mam VPS na Hosteam i mam na nim postawionego ts3. Od jakiegoś czasu mój serwer jest dość regularnie atakowany dosami :/ I tutaj leży moje pytanie czy istnieje jakiś firewall czy też sposób aby uniknąć tego typu ataków? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Za to częściowo odpowiada właściciel hostingu możesz zgłosić, ale jak chcesz swój masz iptables albo doinstaluj i skonfiguruj dowolny np shorewalla. 

W sumie za zabawy z firewallem na swoim koncie sam odpowiadasz w ostateczności będziesz zmuszony w razie złej konfiguracji do resetu całkowitego :)

Zobacz tu : http://www.mpcforum.pl/topic/1038047-tut-przykladowa-konfiguracja-firewalla-anty-ddos/

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

i to sie nazywa poradnik ktory bardzo sympatycznie wprowadza ludzi w blad

Jaki użytkownik skomentował więc :/ Jak mi to nic nie da to szkoda zachodu :/ Ale spróbować nie zaszkodzi, dziękuje ;)

Opublikowano

Toż wyraźnie napisałem , zajmuje sięt ym dostawca , ty jak chcesz możesz się pobawić jeśli cię to interesuje. Faktycznie to nie ty jesteś atakowany tylko serwery właściciela VPS

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...