Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd z teksturą w cliencie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,jeśli dodałem teoretycznie nam znanych kilka tekstur typu: pustynny bojownik czy lodowy bojownik,- i postać wbija mi się w ziemię (mimo że model ten sam jest przy standardowym bojowniku i STANDARDOWY BOJOWNIK działa normalnie) to mogę wnioskować że tekstura jest uszkodzona,czy może coś źle robię?choć w sumie tylko edytowałem shapedata/shapeindex i bodajże targetskin...

post-1405529-0-58473000-1451865509_thumb.png

Opublikowano

model odpada,to pewnie :p ale wpis?wpis źle że literówka?to nie wchodzi w grę bo klikając na teksturę przyciskam F2 (zmień nazwę),ctrl+c/ctrl+v do roota z końcówką oczywiście i wpis nie różni się niczym od wpisu działającego normalnie bojownika,-ale może i to mi ktoś wytłumaczy-(czegoś się nauczę:D

Opublikowano

Sama zmiana textury by spowodowała przy działającym .gr i poprawnym wpisie działaniem poprawnym, przy kopiuj wklej jak powiedziałeś i zmianie samej dds również by było spoko literówka jedynie brakiem podglądu dss ale przynajmniej białym modelem działającym więc wina leży po nie zmianie na odpowiedni nr w item_proto lub braku powiększenia nr w .msm jak wspomnieli wyżej.

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

coś jeszcze pokazać? :D

@edit-być może się złapałem,-jest różnica w wpisie jak jest .gr2 i .GR2?

Najlepiej podmien ten model za np. Mnisia zbroje. Będziesz mieć pewność co jest w takim przypadku nie tak

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...