Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jakiś fajne adc?

opluje2015

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie da się powiedzieć, który jest lepszy. Każdy ma swój styl gry i każda postać odczuwa się inaczej. Ja osobiście gram głównie Jinx i Graves. Inni jednak powiedzą, że to bardzo słabe postacie na obecną metę. 

Musisz rozegrać kilka gier każdym a ADC i sam zdecydować, który jest dobry, a którym gra Ci się gorzej.

tumblr_nz5oe2KFat1ul9ajgo2_500.gif

Opublikowano

Jak na razie najsilniejsi adc to Miss Fortune, Lucian i Jinx, osobiście polecam Jinx

>Duzy dmg AOE ( Rybeńka )

>Slow
>Snare

>Duzy AS nawet bez itemów ( Rybeńka )

>Pasywka która pozwala uciec po zabiciu

>Global Ult który zadaje dmg zalezny od brakującego hp

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Vayne, lucian, Miss

Trzy najsilniejsze picki na adc (wiem bo jestem supportem ;3)

Ja osobiscie polecam Vayne, nie nawidze tej postaci ale można nią spokojnie kerrować gierki :)

Opublikowano

Kupiłem kindred bo chciałem przetestować i lepiej się nią gra na jungle ;P Vayne miss mam tą jinx zobaczę ;d

Jak ktoś gra kindred na adc to od razu dostaje raka..

Obecnie w mecie to mf i lucian. Nic więcej się często nie widzi, reszta to juz picki graczy i to czym lubią grać.

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem Tristana i MF ( MF, jeżeli przeciwny team cię nie zfocusuje ) MF Q to chyba każdy poczuł na własnej skórze, a Tristanka - duży AS z Q, escape, doskoki odskoki, odrzut, stackowane mocne E.

Opublikowano

Nie ma fajnego adc, każdy adc jest na tym samym poziomie jeżeli posiadasz umiejętności. Jednakże w aktualnej mecie jest Tristana/Miss Fortune/Caitlyn/Graves/Lucian/Vayne (Vayne w 90% grach banowana)

fa8e87328_aeseees.png

Opublikowano

Ja bym wziął Jinx jeśli chcesz mieć jakąś zabawę z gry, a zarazem coś silnego. Jinx posiada ogromny AS, attack range i mega boost do movement speedu, globalny ult sprawia, że nawet z bota możesz zabić kogoś z inne linii, jej minusem jest jednak brak escapu, ale snear na gryzakach też jest całkiem ok.

Opublikowano

Ja od niedawna gram Miss Fortune i jestem bardzo zadowolona - dzięki odpowiednio rzuconemu Q można z łatwością obijać przeciwników na linii, a jej obszarowy ult dużo może zdziałać w team fight'ach.

Jeśli nie ona, to proponuję Luciana. Nie gram nim co prawda, ale widzę co potrafi zdziałać w krótkim czasie (pasywka OP).

LutUbw5.png

Opublikowano

No więc tak, ja to bym ogólnie polecił ci Ezreal, Varus albo Vayne bo ich mainuje.

Ezreal to ma poke nie z tej ziemi.

Varus w luj dmg z Q

A Vayne to zaczełem nie dawno grać, i muszę powiedzieć że dopóki nie nauczysz się jej mechaniki, czyli omijanie skillshotów i Orbwalk'ować jak mistrz, to będzie ci ciężko, ale gdy to opanujesz to carrujesz 90% gier z dobrym supportem.

harley.png

Opublikowano

Jak ktoś gra kindred na adc to od razu dostaje raka..

Obecnie w mecie to mf i lucian. Nic więcej się często nie widzi, reszta to juz picki graczy i to czym lubią grać.

A co z tristana? Nigdy nie lubilem nia grac, ale obecnie to chyba najsilniejszy pick na soloq

Vayne na linii troche slaba w late - bestia

MF bardzo dobra na linii, lucek tez bardzo dobry pick.

Opublikowano

Vayne, lucian, Miss

Trzy najsilniejsze picki na adc (wiem bo jestem supportem ;3)

Ja osobiscie polecam Vayne, nie nawidze tej postaci ale można nią spokojnie kerrować gierki :)

28 level, Ty sie w takich sprawach nie udzielaj bo tyle wiesz o tej grze co ja o fizyce

2ntwai9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...