Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Sims 3 - Freezy co kilka minut na Nvidia quadro 1000M

sinet112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem sims 3 zacina się czas takie skoki co 2-3 min w grze. Nie są zawsze ale często.

-Wszystkie dodatki mam, bez dodatków z neta.

-Nie mam wirusów, rejestr wyczyszczony, system aktualny.

-Zużycie CPU 10%, pamięć 50%

-Mam 500gb wolnego miejsca.

-windows 7 64bit

-intel core i7-2820QM

-8 gb ram

-Nvidia quadro 1000M

Pomocy :)

>>>>EB DB<<<<      

Opublikowano

Może jakieś dodatki usunąć?

To może pomóc. Gra ma stary silnik graficzny i on nie wytrzymuje tak dużej zawartości. Gra wyszła w 2009 roku a dodatków było sporo.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Jako stary "wyjadacz" gry The Sims, muszę Cię zmartwić. Jeśli grasz długo jedną rodziną, gra Cię zmusza do zmian, czyli do totalnego przeinstalowania. I już, żebyś lepiej nie próbował wgrywać starej rodziny. Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie się tak dzieje, dlaczego i po co. Ale po wielu latach obserwacji, mogę śmiało stwierdzić - pogódź się z tym i zacznij od nowa.

monol764mgmd.jpg

Opublikowano

Jako stary "wyjadacz" gry The Sims, muszę Cię zmartwić. Jeśli grasz długo jedną rodziną, gra Cię zmusza do zmian, czyli do totalnego przeinstalowania. I już, żebyś lepiej nie próbował wgrywać starej rodziny. Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie się tak dzieje, dlaczego i po co. Ale po wielu latach obserwacji, mogę śmiało stwierdzić - pogódź się z tym i zacznij od nowa.

Te, wyjadacz, idź Ty lepiej pograć na spokojnie, jeszcze cała gra do odkrycia przed Tobą.

Ja myślę, że gra jest przeciążona. Na pewno nie przez dodatki, bo one nie mają żadnego rzeczywistego wpływu na płynność gry - to zauważył byś już na samym początku. Gra jest przeciążona danymi :-) Wyczyść nieużywane save'y i pousuwaj rodziny, którymi nie grasz i z których nie korzystasz. Kompresja świata, w którym gra się jedną rodziną zdecydowanie różni się od przypadku, kiedy całe miasto masz zagospodarowane.

Qui est le prochain?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...