Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się mieć Hardmode ?

Nazi Zombie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy opłaca się mieć hardmode skoro wtedy jest trudniej .

Bez hardmoda jest spokojniej i łatwiej .

Powiedzcie mi jakie hardmode ma plusy i minusy i czy opłaca się go zrobić .

Opublikowano

Jeśli Twoja gra polega na staniu na spawnie i zabijaniu Slimeów, to jasne, nie opłaca się. Hardmode (jako pokonanie WoF-a) jest niezbędne żeby przejść dalej w grze, odblokować kolejne bossy i kolejne itemy. Każda gra z czasem robi się trudniejsza, to jest naturalne, o to w końcu chodzi.

Chyba że chodzi o Expert Mode? A może rodzaj postaci Hardcore?

Opublikowano

Gra przed hardmod'em jest "prosta" i mało "ekscytująca'' Po zabiciu WoF'a odkryjesz pełen potencjał tej pięknej gry. 

Opublikowano

Granie bez HardMode znudzi ci się po paru minutach. Teraz powiem ci co daje HardMode:

-Więcej bossów

-Więcej bloków

-Więcej przeciwników

-Więcej zabawy!

Ponadto po paru godzinach w HardMode będziesz się czuć coraz pewniej zdobywając bronie co po 100 dmg zadają.  :lenny:

Porady do: CSGO, Terraria, BF4, WOT, WOT Blitz, Trove, LoL oraz Fifa!

jClHFR0.gif

Opublikowano

Jeżeli chodzi i Hardmod postaci to według mnie jest to funkcja dla naprawdę zaawansowanych graczy. Ciężko nie zginąć całą grę i coś osiągnąć. Hardmod świata (czyli pokonanie WoF) jest niezbędny do dobrej zabawy. Jeżeli jesteś dobrze przygotowany i od razu zaczniesz korzystać z nowych przedmiotów to dasz sobie radę. 

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Ja zawsze jestem przygotowany . Nawet za bardzo . Na Eye of Cthulhu zawszę idę mając zbroję srebrną/tungstenową złotą/platynową no chyba że samo przyleci .

A hardmode ma jakieś minusy ?

Opublikowano

Ja zawsze jestem przygotowany . Nawet za bardzo . Na Eye of Cthulhu zawszę idę mając zbroję srebrną/tungstenową złotą/platynową no chyba że samo przyleci .

A hardmode ma jakieś minusy ?

Jedynym minusem jest trudność. Lecz tak jak napisałem w poprzednim poście: po paru godzinach męczarni w HardMode będziesz się czuł bardzo pewnie  :D

jClHFR0.gif

Opublikowano

Dla mnie zawsze wielkim minusem były rozrastające się biomy.

Z rozrostem biomów można sobie szybko i łatwo poradzić robiąc tunel na 3 kratki pomiędzy biomami  :D

jClHFR0.gif

Opublikowano

Moim zdaniem jest tak.

Plusy:

- Wczuwasz się w grę

- Odkrywasz więcej niż tylko srebro albo silver

- Więcej bossów

- Więcej wrogów

- Więcej broni

- Więcej itemów

Minusy:

- Jak pokonasz WOF'a i już wyjdziesz z tego piekła, i jesteś np. na biomie Hallow, już kucyki itp cie atakują..

W sumie to tylko jeden minus :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...