Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Just Cause 1 - Rebelianci są moimi śmiertelnymi wrogami

Gość PrawdaReygras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam taki "malutki" problem.

Przeszedłem wątek fabularny Just Cause 1 (zabiłem mendozę) i zabrałem się za wyzwalanie prowincji. Pominę fakt, że jedna z baz wojskowych na południowym-zachodzie mi się zbugowała (gość od wyzwalania w chwili podlecenia na miejsce znikał i pojawiał się przy sztandzarze (tam gdzie powinien być po wyzwoleniu) i normalnie dał mi misję, gdy zagadałem do niego, a rozwiązaniem tego problemu było podejście do niego z 2 strony (musiałem najpierw wkroczyć do bazy wojskowej, a potem wyjść z niej i podejść do niego). Po wyzwoleniu ostatniej miejscówki na mapie, wszystkie prowincje naturalnie stały się zielone i zaczęło się prawdziwe piekło. No może nie, przesadzam w tym momencie, ale nie zmienia to faktu, że gra mi się dziwnie.

Jako, iż cała mapa była zielona (a ja dalej byłem dla rebeliantów tylko kapitanem) podjąłem misję, polegała ona na wzięciu hajsu od agentów rządowych (Black Hand, Czarna Dłoń, Agenci Czarnej Dłoni) i zawiezieniu walizki z ww. zawartością do jednej z baz wojskowych (pobliskiej bazy). No i tutaj zaczynają się schody, ponieważ nie wiem, czy gra się "zbugowała" po przyjęciu misji, wyzwoleniu placówki czy bug był efektem nieudolnie wypełnioej misji. Jako, iż mialem helikopter to skorzystałem z niego i po wkroczeniu na teren bazy oberwałem rakietą (WYZWOLONA BAZA). Zginąłem. Od tamtej pory każde odwiedzenie bazy wojskowej (przypomnę, że mam całą mapę wyzwoloną, bazy też, więc nie ma miejsca, gdzie powinienem być wrogiem) helikopterem kończy się wystrzeleniem rakiet, poza tym na MAPIE POJAWIŁY SIĘ W NIEKTÓRYCH MIEJSCACH NOWE WYRZUTNIE RAKIET, KTÓRYCH NIE POWINNO BYĆ (przykładowo na południowy zachód od wulkanu rakiety wylatują praktycznie spod ziemi, bo nie ma nigdzie wyrzutni, a na mapie czerwony kwadrat jest normalnie (przed bugiem przelatywałem w tamtych okolicach na 3-4 gwiazdkach i nic, więc wtf proszę mi nie pisać, że tam już to było od początku).

Poza tym, gdy lecę Rebeliancką Deltą BoxHead http://justcause.wikia.com/wiki/Delta_5H4_Boxhead(oczywiście tą, którą latają rebelianci (kolor i logo)) jest okej, ale lot innym śmigłowcem, samolotem, jazda motorem, samochodem, podróż łódką kończy się pojawieniem ww. pojazdu, który do mnie strzela.

Bug bugiem, strzelać może, ale jest oznaczony na radarze jako CZERWONY HELIKOPTER WROGA, nasze autocelowanie (gdy lecimy np helikopterem) obierze go za cel, tak samo jak i rebelów i ich samochody.

Podsumowując: Pojawiają się rebelianci i do mnie strzelają, ich helikoptery są oznaczone jako wrogie pojazdy powietrzne (czerwona strzałka), robienie misji nie pomaga.

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...