Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk SSD

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.Szukam dysku SSD do płyty głównej ASRock H61M VG4.Czy w ogóle do tej płyty głównej jest sens kupować SSD?Tak do 300/350 zł.

Opublikowano

A jakie to ma znaczenie, skoro i tak będzie kilka razy szybszy od normalnego dysku ? 

Zresztą od kiedy to przy SSD ma znaczenie transfer a nie zwracasz uwagi na czas dostępu !  Dysk będzie prawie identycznie działał na SATA 2 jak na SATA 3. 

Znaczenie ma dla profesjonalisty używającego komputera do pracy w programach CAD/CAM , graficznych do zdjęć czy filmów czy innych, dla gracza kompletnie nie ma znaczenia 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Najlepszym aktualnie SSD w tej kategorii cenowej jest http://www.zadowolenie.pl/podzespoly-komputerowe/dyski-twarde/dyski-ssd/crucial-mx200-250gb-2-5-7mm-sata. Tutaj z darmową dostawą. Tylko ta cena obowiązuje do 8 stycznia. 

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Ja przeszkód nie widzę. Byle nie wisiał na kablu.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

U mnie wisi na kablu bo nie mam sanek  od roku i nie ma problemów ;) 

To zależy jak mocno trzymają wtyczki bo te 50 do 100 g każdy kabel utrzyma.  

Zawsze można go przykręcić do obudowy bez sanek, wystarczy jedna śrubka tylko 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A polecacie jakiś dysk tak max 120 GB? Tylko na system i posiadam jedną grę,która waży jakoś ~4 GB i nic prócz tego nie mam.

Opublikowano

Jeżeli chcesz zaoszczędzić, to możesz kupić używanego SSD na gwarancji. 

Tutaj przykład 120GB:

http://allegro.pl/dysk-ssd-samsung-840evo-120gb-sata3-410-530-i5899990124.html

http://allegro.pl/intel-ssd-520-180gb-sata3-550-520-mb-s-7mm-i5898212358.html- większy, ale warto, bo zawsze coś się trzyma na dysku ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Może nie takie Bad Sectory jak na HDD, ale może uleć uszkodzeniu część pamięci.

Ten samsung będzie lepszy od tego Plextora.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jednak wolę kupić nowy i mieć tą pewność,że będzie wszystko okej :)

Na razie dziękuję wam :)

A tak poza tym to ja mam 1 TB od Seagate,tylko strasznie długo włącza mi się system i ogólnie wszystko troszkę powoli się ładuje.

Opublikowano

Ten samsung będzie lepszy od tego Plextora.

Ten Samsung co podałeś to bardzo awaryjna seria. Nie kupiłbym tego (tym bardziej) jako używany. Jeśli już używany Samsung to tylko z serii PRO. I jakiego Plextora? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...