Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój sprzęt a streamowanie na OBS

weilimmmk2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zapytać czy na tym sprzęcie mógłbym porobić jakieś live'y?
Win 7, 64 bit
Plyta glowna : Gigabyte Technology Co., Ltd.
H55M-S2H
Karta graficzna :NVIDIA GeForce GTS 250
Procesor: Intel® Core™ i5 CPU 760 @ 2.80GHz
Upload: 2100kbps
Ram:4 GB
Już kiedyś stream'owalem, ale jak pamiętam miałem jakieś lagi, a na streamie była słaba jakość.
Zastanawialem sie nad kupnem ramu, czy to cos pomoze ?
Dzieki za pomoc.

Opublikowano

Najpierw spróbuj nagrywać w 30 fps i przyzwoitej jakości a potem bierz się za stream. Podstawa to procesor przy nagrywaniu. Musi mieć sporą moc obliczeniową. 8gb ram również minimalnie no i lepsza grafa bo 250 to nie szczyt wydajności nawet na czasy zakupu. 2100 kbps to nie są 2mb. To są 2mbps, żeby można było podać mb/s to trzeba podzielić przez 8. 2/8= 0.25 mb/s. Z taką prędkością łącza stream w jakości może 800x600 w 15 fps w porywach.

Opublikowano

Ok rozumiem. Ale grajac w malo wymagajace gry, mam szanse na jakies live'y ? Moj kolega majac troche ponad 1500 kbps, mial nawet fajna jakosc na streamie.

Opublikowano

@Renuś

Wtf do kogo ty się przyczepiłeś z tym 2Mb? Wyjaśnij o co ci chodzi. Po co miałem podawać ps czy tam /s jak wiadomo o co chodzi? Nie za dużo razy podzieliłeś na 8? Kto normalny ma neta 0,25 przecież to średniowiecze... Stare modemy miały 0,12...

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

@Renuś

Wtf do kogo ty się przyczepiłeś z tym 2Mb? Wyjaśnij o co ci chodzi. Po co miałem podawać ps czy tam /s jak wiadomo o co chodzi? Nie za dużo razy podzieliłeś na 8? Kto normalny ma neta 0,25 przecież to średniowiecze... Stare modemy miały 0,12...

Chodzi o to, że internet 2mbps to 2 megabity na sekundę. Żeby uzyskać REALNĄ prędkość łącza chcesz wiedzieć ile megabajtów na sekundę wynosi prędkość łącza. 1bajt=8bitów dlatego Mbps/8 wychodzi dobra wartość. Załóżmy masz internet 100 Mbps download. Czy plik 1gb ściągasz w 10s, czy 80s?(zakladajac stałą prędkość łącza).

Jeżeli masz 100MB/s to to zmienia postać rzeczy. Wtedy się ściągnie ten plik w 10s

Opublikowano

@Renuś

Ale jak już się czepiasz o pierdoły to chociaż bądź konsekwentny i pisz Mb (bity) i MB (bajty) żeby to się rozróżnić dało, bo człowiek patrzy na twoją wypowiedź i się po głowie drapie... Poza tym tamto nic nie wnosiło, bo jak ktoś chciał znać wartość w MB to sam sobie mógł policzyć, ale proszę zakończmy tą gównoburzę (nie odpisuj, bo się nie skończy).

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...