Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z iPhonem 5S.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mój problem polega na tym, gdyż posiadam

iPhone 5s iOS 7.1.2

Gdy go włączam jest kompletnie zablokowany

dodam że telefon przyjechał ze

z New Yorku

i czy w Polsce go Odpale śmiało

czytałem po forchach że tak

ale wolę się upewnić

Cyrk.png

Opublikowano

Ale jest zablokowany Twoim hasłem? Czy czyimś? Czy chodzi Ci o blokadę SimLock? Nic nie rozumiem..

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Nie, telefon jest ściągany od mojej siostry lecz ona nie pamięta passów do Iphone i jest zablokowany kompletnie ona go zablokowała z tego co czytałem podobno na innych forach w Polsce może on śmigać śmiało czyli że idzie go odblokować na nowo

Cyrk.png

Opublikowano

W takim razie polecam reinstalować system ( w necie znajdziesz poradniki ), ale to wiąże się z utratą gwarancji, o ile ta jest na terenie Polski ( jak w Nowym Jorku to i tak tej gwarancji nie masz prawdopodobnie, bo nie wiadomo czy przyjmą ci telefon z Polski :P ) lub zanieść do operatora sieci / iSpota i być może tam sami usuną ci kod, ale musisz mieć ze sobą dowód zakupu czyli np. marża ( nie jestem pewny czy ją przyjmą, bo ostatnio coś mi kolega mówił, że miał problemy z tym ) lub paragon.

Opublikowano

Żaden serwis  nie przyjmie zablokowanego telefonu jak nie zgłosi/wyśle go właściciel, można oddać do dowolnego serwisu Apple bez względy gdzie się kupiło ale musi to być SKLEP APPLE STORE a nie telefon zakupiony u operatora. 

Problemu w sumie nie ma w niczym poza nieznajomością hasła blokady które można zresetować w iTunes. Wystarczy użycie funkcji Znajdź mój iPhone lub trybu awaryjnego. 

Hasło do Apple ID wystarczy jak ona sobie zresetuje jak nie pamięta , potem tylko zmienić na Inny ID użytkownika nowego .

Oczywiście opcja dotyczy telefony z nie poprawianym i oryginalnym oprogramowaniem jak i bez simlock , kupowanych w wolnej sprzedaży. 

Jeszcze jedno, praktyczni jedynym działającym porządnie  w Europie amerykańskim modelem 5  jest  A1533  , zresztą tabelka tu : http://www.apple.com/iphone/LTE/

Numer modelu masz na pokrywie tylnej, podaj go.

Dowiedz się najpierw od siostry gdzie kupiła telefon, jeśli w salonie operatora i na promocji zapomnij o normalnym używaniu telefonu bez utraty gwarancji i przerobienia go. Najlepiej jak by kupiła telefon za gotówkę to wtedy problemów nie będzi z niczym by działał u nas w kraju.

Po prostu inne modele są u operatorów inne w wolnej sprzedaży i jeszcze inne w Apple Store , różnią się tylko zakresami działania, kodowaniem sygnału i blokadą operatora. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...