Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jazda po państwach, polsce?

grzehe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Planuje kupić ETS2 tylko mam pytanie jak to wygląda, że moge sobie wybrać czy chcę jeździć po Polsce czy po innym państwie lub między państwami? I czy na zwykłym ETS2 można wgrywać jakieś mody czy trzeba dokupować jakieś dodatki oraz jak wygląda gra multiplayer czy są jakieś serwery gdzie grają ludzie czy jak to jest? :)

Opublikowano

Na podstawce będziesz miał dwa bądź trzy miasta Polski będziesz mógł jeździć za państwa do państwa ale preferował bym zakupić dodatki ja osobiście mam wszystkie i mega :)

Tryb Multi normlanie ci będzie śmigał

Cyrk.png

Opublikowano

Na podstawce będziesz miał dwa bądź trzy miasta Polski będziesz mógł jeździć za państwa do państwa ale preferował bym zakupić dodatki ja osobiście mam wszystkie i mega :)

Tryb Multi normlanie ci będzie śmigał

Korzystając z tematu, mógłbyś podrzucić screenshota całej mapy świata na Twoich DLC?

Chciałbym porównać jak bardzo to się różni.

­

­

Opublikowano

W ETS bez DLC masz 3 polskie miasta. Sam wybierasz jaki towar bierzesz, dokąd chcesz jechać wtedy, etc. Wszystkie informacje wtedy dostajesz, wybierasz wtedy co Ci bardziej pasuje.

Możesz nabyć więcej polskich miast z dodatkiem Going East - ekspansja Polska. Oprócz tego jest jeszcze jedno większe DLC - Skandynawia, które oprócz Skandynawii, daje pare nowości w grze. No i są też mniejsze dodatki, dzięki którym np. możesz mieć cięższe naczepy, czy też zmienić sobie wygląd wnętrza ciężarówki w ciekawszy sposób, niż jest to normalnie w grze.

Tryb multiplayer jest wtedy gdy masz oryginalną grę zarejestrowaną na Steamie. Jest to modyfikacja zrobiona przez polaków. Wtedy na stronie ets2mp.com rejestrujesz się i pobierasz tryb multiplayer. Nick w grze wtedy masz taki jak na Steam, rzecz jasna.

Modyfikacje fanowskie są, z reguły działają w grze, jednak jeśli chcesz ich używać to zrób dwa profile w grze - jedno na multi, drugie na single, zawsze to bezpieczniej żeby się nic nie pochrzaniło - bo na multiplayer nie można raczej wchodzić bez zezwolonych modyfikacji. Czasami oferują pobranie modów - np. jak idzie zima to oferują Ci przy okazje pobranie modyfikacji na śnieg w grze.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Super informacje dzięki :)

A jeszcze jedno pytanko dużo ludzi na tym ets2mp.com gra? Żebynie było, że będe tam jeździł sam :D Fajnie jak by dużo ludzi co kawałek mnie mijało tak jak to widziałem na YT na filmiku jednym.

Zakupiłem gre narazie dodatki najwyżej dokupie kiedyś jak mi się spodoba ta jazda truckiem :D

A i jak mi się spodoba pasowałoby kierownice jakąs na początek tańszą kupić ale to już w razie czego będe ponownie pisał o doradznie ^^

Opublikowano

Dużo, dużo. Jest tam kilka serwerów, w tym chyba 2 lub 3 serwery europejskie są (nie pamiętam teraz, a nie mam jak sprawdzić). Tyle, że mapa spora to jakiegos super ruchu nie będzie. Głównie ruch jest przy portach i generalnie w miastach.

Co do kierownicy to uważaj - gra może się znudzić czasem na jakiś czas. Ja osobiście gram na padzie, bo mi tak wygodniej, ale jeśli nie masz pada ani kierownicy to zainwestuj w kierownice. ;)­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Pad mi się ostatnio rozleciał więc jak mi się spodoba kupie jakąś kierownice w przystępnej cenie.

Okej to dzięki za pomoc jak coś będe pisał :)

Opublikowano

Korzystając z tematu, mógłbyś podrzucić screenshota całej mapy świata na Twoich DLC?

Chciałbym porównać jak bardzo to się różni.

­

Przy okazji łap ss mapy

AW0IBZ8.png?1

V5x76Z4.png?1

O ile Going East jest raczej średnio wykonane, to Skandynawia to kosmos w porównaniu do podstawki gry.

"Żeby zwyciężyło zło wystarczy obojętność dobrych ludzi..."

Opublikowano

No to wracam po 2 dniach już mi się spodobała gra wczoraj w nią trochę na MP pograłek i jak się znajdzie jakiś team do jazdy może być naprawdę super.

Tylko aktualnie na kierownice mogę dać max 200zł więc co polecicie?

Z opiń na googlach wyczytałem, że za 200zł z dostawą od oficjalnej firmy kupie polecaną kierownice

"Kierownica Tracer Zonda PC PS2 PS3 USB +GRA GRATIS"

Tylko czy na ETS2 dobrze się sprawuje? Niech ktoś kto ją ma i gra nią na ETS2 się wypowie :)

Chyba, że ktoś może polecić coś lepszego w tej cenie? :)

Opublikowano

Takie kierownice są badziewne. Ta obraca się tylko o 270 stopni. Według mnie kierownica dobra dla dziecka grającego w tanie wyścigówki. Jeżeli masz możliwość dozbieraj 150-200 zł i kup driving force gt. Ta ma już obrót 900 stopni i na prawdę robi różnice. Poza tym przy kierownicy która nie ma 900 stopni obrotu będzie Ci trudniej dopasować ustawienia. Dochodzi też kwestia mocowania do biurka. W tej którą znalazłeś są tylko badziewne przyssawki, które słabo się sprawdzają. Jeżeli planujesz kupić sprzęt który będzie służył długo, to DFGT, a jeśli za rok się znudzisz i walniesz ją w kąt, to można kupić zonde.

@Omek
Poland rebuilding już nie ma. Teraz jest Pro Mods 2.0.

Opublikowano

Takie kierownice są badziewne. Ta obraca się tylko o 270 stopni. Według mnie kierownica dobra dla dziecka grającego w tanie wyścigówki. Jeżeli masz możliwość dozbieraj 150-200 zł i kup driving force gt. Ta ma już obrót 900 stopni i na prawdę robi różnice. Poza tym przy kierownicy która nie ma 900 stopni obrotu będzie Ci trudniej dopasować ustawienia. Dochodzi też kwestia mocowania do biurka. W tej którą znalazłeś są tylko badziewne przyssawki, które słabo się sprawdzają. Jeżeli planujesz kupić sprzęt który będzie służył długo, to DFGT, a jeśli za rok się znudzisz i walniesz ją w kąt, to można kupić zonde.

@Omek

Poland rebuilding już nie ma. Teraz jest Pro Mods 2.0.

Jakoś nie jestem przyzwyczajony do wydawania takiej kasy na sprzęt do komputera jak kierownica, ale chyba poczekam z miesiąc do lutego na spokojnie to 400 dozbieram.

36 miesięcy gwarancji ma kierownica ale kosztuje 500+ czyli aż 300+ musiałbym dozbierać.

Opublikowano

Jakoś nie jestem przyzwyczajony do wydawania takiej kasy na sprzęt do komputera jak kierownica, ale chyba poczekam z miesiąc do lutego na spokojnie to 400 dozbieram.

36 miesięcy gwarancji ma kierownica ale kosztuje 500+ czyli aż 300+ musiałbym dozbierać.

W razie czego później zawsze możesz sprzedać. Używki też są w cenie, a te kierownice są mało awaryjne i wytrzymałe więc chętnych jest wielu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...