Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zawiesza laptop po zalogowaniu się

SethDonner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dość słaby laptop, lecz lola ciągnie na średnich bardzo dobrze.

Ostatnio miałem kompletny reset, nowy system i te sprawy.

Zainstalowałem lola i mam taki problem, że kilka sekund po zalogowaniu się całkowicie zacina mi laptop. Myszka się nie rusza, laptop nie reaguje na żadne kombinacje i nic nie pomaga prócz twardego resetu. 

Wedle menadżera urządzeń mam wszystkie sterowniki zaktualizowane.

Podpowie ktoś, co mógłbym zrobić z tym?

tumblr_nz5oe2KFat1ul9ajgo2_500.gif

Opublikowano

­Nie Ty jeden kolego. ;) Również jestem posiadaczem laptopa i tak jak Ty ciągne LOL'a na średnich(w stabilnych 60FPS'ach sobie gram) i zawsze na początku gdy włączam LOL'a to freezuje mi kompa na jakieś 15 sekund i nie wiem co jest tego przyczyną. Jak już wyłączę LOL'a i włączę to wtedy już się nie przycina. Dużo osób kiedyś o tym pisało na reddicie że tak ma, ale Rito nic z tym nie zrobiło a ja już się w sumie do tego przyzwyczaiłem i mi nie przeszkadza. ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

­Nie Ty jeden kolego. ;) Również jestem posiadaczem laptopa i tak jak Ty ciągne LOL'a na średnich(w stabilnych 60FPS'ach sobie gram) i zawsze na początku gdy włączam LOL'a to freezuje mi kompa na jakieś 15 sekund i nie wiem co jest tego przyczyną. Jak już wyłączę LOL'a i włączę to wtedy już się nie przycina. Dużo osób kiedyś o tym pisało na reddicie że tak ma, ale Rito nic z tym nie zrobiło a ja już się w sumie do tego przyzwyczaiłem i mi nie przeszkadza. ;)

Czyli ten Freez mija? Bo ja czekałem zawsze kilka sekund, lecz zawsze restartowałem laptop. Zaraz spróbuję poczekać jakiś czas, może uda się coś zrobić.

Dzięki za informacje :)

Opublikowano

Ja tak miałem na starym kartonowym kompie, radze po prostu poczekać, ewentualnie opcja "napraw".

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Czyli ten Freez mija? Bo ja czekałem zawsze kilka sekund, lecz zawsze restartowałem laptop. Zaraz spróbuję poczekać jakiś czas, może uda się coś zrobić.

Dzięki za informacje :)

Tak, ten freez jest chwilowy, poczekasz do 30 sekund i będzie Ci wszystko działać. ;)

­

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Już widocznie masz starego lapka i niestety nic nie pomoże :)

gowno prawda pajacu. po co mówisz jak sie nie znasz

pokaz screena z hdtune. zakładka health

Navcio_eune_77_3.png

Opublikowano

Już widocznie masz starego lapka i niestety nic nie pomoże :)

Grałem już na tym laptopie kilka miesięcy temu. Ale miałem format i niestety teraz coś się zmieniło.

gowno prawda pajacu. po co mówisz jak sie nie znasz

pokaz screena z hdtune. zakładka health

Już sobie poradziłem. System automatycznie nie zaktualizował sterowników i nie miałem DX9. Teraz wszystko działa. Dzięki za chęci :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...