Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienia

Kamilq120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jak ustawić mysz do sieciowych gier FPS takich jak Battlefield, Battlefront itd ? Chodzi o ustawienie DPI oraz ustawienie czułości w grze.

Opublikowano

Na takich jakich dobrze ci sie gra?

Tylko ze ja teraz właśnie nie wiem bo oglądałem film na yt i koleś mówił ze im mniejsze dpi tym precyzyjniejsze celowanie.

Opublikowano

I ma rację. W momencie jak masz duże dpi, to kursor porusza się z dużą prędkością i ciężko jest trafić np. w głowę. Przy małym dpi kursor jest wolniejszy, przez co jest też łatwiej trafić. Kwestia jest taka, że trzeba się nauczyć grać z większymi zamachami i wykorzystywać pamięć mięśniową do grania. Osobiście mam myszkę Roccat Kone XTD na której używam 400 DPI przy czułości (w cs) 2.75. Moja podkładka to Roccat Taito Mid.

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

400 DPi to nie jest zbyt wolno? W swojej myszce mam możliwość ustawienia 800 DPI i tez 400 ale chyba lepiej więcej bo w razie czego szybciej można sie odwrócić.

Opublikowano

400 DPi to nie jest zbyt wolno? W swojej myszce mam możliwość ustawienia 800 DPI i tez 400 ale chyba lepiej więcej bo w razie czego szybciej można sie odwrócić.

Ok, odwrócić się idzie szybciej jak masz wolny refleks, ale kwestia jest taka, żeby się odwrócić w odpowiednie miejsce a nie masz gościa za plecami a obracasz się o 270 stopni. Definitywnie mniejsze DPI jest lepsze do fpsów.

Tutaj masz dpi pro playerów csgo link

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

Każdy gra jak mu się podoba to że pro player gra na 400 DPI to nie znaczy że tobie to będzie odpowiadać tyle w temacie graj jak ci wygodnie nie patrz na innych .  

Opublikowano

Ja nie mówię, że ma grać tak czy inaczej. Mówię tylko, że 400 dpi jest bardziej precyzyjne jak 8200.

>B.

fiR919k.png

Opublikowano

Mi osobiście lepiej się gra na większych dpi. Najlepiej będzie jak potestujesz sobie i stwierdzisz sam na jakim dpi jest Ci lepiej. Każdy gra jak mu wygodniej. ­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Hej, jak ustawić mysz do sieciowych gier FPS takich jak Battlefield, Battlefront itd ? Chodzi o ustawienie DPI oraz ustawienie czułości w grze.

Zależy od tego czy np. w BF grasz snajpa czy szturmowcem. Jak grałem ja snajperem to zmniejszałem sobie dpi, żeby precyzyjnie przymierzyć na większa odległość jak szturmowcem to na 2400 DPI gram bo wtedy wbijam i kręcę bączki wokół własnej osi, a to się przydaje jak wbijasz do ciasnych miejsc^^ (If you know what I mean). Ale to i tak zależy od każdego indywidualnie bo jednemu może być ciężko ogarnąć duże wartości DPI i na odwrót. Ale jak wspomniałem wyżej na DPi 3600 itd. ciężko będzie grać snajpą precyzyjnie lub na 400 w mieszkaniu, więc tak czy siak trzeba się przyzwyczaić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...