Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Używanie przycisku po pojawieniu się przedmiotu na ekranie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Potrzebuję napisać bota, który używa przycisku na klawiaturze, kiedy w danym miejscu na ekranie pojawi się pewien przedmiot. czy jest to możliwe ? 

przykład :

gra "ustrzel kurczaka

Bot miałby za zadanie wykonanie czegoś kiedy w ściśle wybranym miejscu na ekranie pojawi się jakiś przedmiot graficzny

czy takie coś jest możliwe ? z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Pewnie, że by było możliwe, spróbuj z pixelsearch.

Zrobienie takiego czegoś byłoby mega trudne? Po obejrzeniu vtut wydaje się proste...lecz bot jaki chciałbym zrobić musiałby polegać na pixel'ach w 4 kolejnych funkcjach (skończy się jedna, rozpocznie się kolejna również polegająca na pixelach). Z góry dziękuję za odpowiedź

Opisowo na czym polegałby bot :

Po dwóch taśmach poruszają się bloczki. Kiedy bloczek przesunął się do końca taśmy bot naciska odpowiednio strzałkę górną, jeśli bloczek znajduje się na górnej taśmie...dolną zaś kiedy znajduje się na tej u dołu. Byłaby to pętla przerywana wtedy, kiedy w całkiem innym miejscu na ekranie zmienił się pixel (a w zasadzie zmieniła się liczba zdobytych punktów i osiągnęła 20 tysięcy). Po tym bot miałby spać przez np 10 sekund. Następnie kliknąć w dane miejsce i wybrać jedną z dwóch opcji :

Kliknąć w pozycję A jeśli pojawia się pixel danego koloru

kliknąć w miejsce B jeśli pixel danego koloru się nie pojawił

Potem następnie kliknąć w pewne miejsce na ekranie. Użyć klawiatury (przycisk W i ENTER) x4 i po tym ponownie kliknąć w dwa różne miejsca na ekranie.

Po tym bot miałby działać ponownie w kółko aż do zakończenia jakimś przyciskiem czy coś.

Czy zrobienie takiego bota dla amatora będzie bardzo trudne? Z góry dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że wszystko ładnie i klarownie wyjaśniłem

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Kto wie co dla Ciebie jest trudne...

Jak umiesz napisać jedną prostą funkcję to napisanie kilku podobnych i spięcie ich w całość to nie jest rocket sciecne.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

@Kyosha

Inna sprawa, że jeśli gra jest dynamiczna to moim zdaniem autoit się do tego nie nadaje, sam się kiedyś bawiłem w takie pixelsearch i bot nie dawał sobie już rady przy nieco szybszym poziomie, do którego nawet ja bez żadnych ćwiczeń potrafiłem dojść.

Proponowałbym poszukać koordynatów bloczków w pamięci, i z niej odczytywać ich położenie.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...