Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aspekty na serwerze PVP.

Shantier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dłuższego czasu pracuję nad serwerem PVP - których dotychczas nie było zbyt dużo.

Oprócz samych walk, co jeszcze chcielibyście zobaczyć?

Opublikowano

exp, dungeony, aby łowienie i kopanie rud było opłacalne.

Nie rozważałem expienia, myślałem bardziej nad dungeonem który daje max lv.

Opublikowano

Każdy serwer nawet PvP powinien mieć jakiś EXP w sobie, chociażby szybko, ale by był.

Dungeony, rywalizacje w PvP żeby był duży nacisk na zabijanie.

Np. questów dużo na zabijanie, osiągnięcia itd.

Opublikowano

ja Ci opowiem o servie :D

-150 lvl

- sety:

ZBROJE: 70 --> 90 --> 110 --> 130 --> 150

BROBIE: 65 --> 90 --> 110 --> 130 --> 150

żeby było opłacalne robienie nowych zbroi i broni to tak +5k hp, nie dużo defa, duzo luda

usunąć całą zbędną biżuterię, a z kolczyków na 54 int żeby szaman nie miał przewagi przy buffach

2/3 expowiska- do dropienia ulepszaczy,

1/2 dungi - do dropienia, petów, kostiumów, zmianek/dodań do kostiumów, lizaków, nowych ros, etc (2 bony w których siadają bony 5/5-wojownik/ninja/szaman/sura)

przetopy do biżu jako kd (trzeba kopać rudy)

BONY: abs-15/20 lud-20

BRAK 6/7

zamiast biologa misja coś w stylu "trening zabójcy" xD zabijasz 100 wojowników dostajesz 10 na woja, etc..  ważne żeby walki były tylko w czasie pvp i różnica lvli nie wynosiła wiecej niż 10 lv między postaciami.

150 możliwy do wbicia tylko dzięki szkat blasku księżyca które dają exp a dropi sie je z pvp

Opublikowano

Witam, od dłuższego czasu pracuję nad serwerem PVP - których dotychczas nie było zbyt dużo.

Oprócz samych walk, co jeszcze chcielibyście zobaczyć?

Na pewno na serwerze PVP chciałbym zobaczyć wyrównane PVP i w sumie tyle, żeby nie trzeba za dużo się z eq i lv yebać, bo im szybciej będzie się można zabrać za zabawę tym lepiej :v

Opublikowano

Na pewno na serwerze PVP chciałbym zobaczyć wyrównane PVP i w sumie tyle, żeby nie trzeba za dużo się z eq i lv yebać, bo im szybciej będzie się można zabrać za zabawę tym lepiej :v

nie przesadzajmy żeby znowu bronie były w sklepach xD

Opublikowano

nie przesadzajmy żeby znowu bronie były w sklepach xD

Wersja pro bez średnich będzie spoko, ale nie ma co przesadzać i robić z niego uj wie co ^_^

Opublikowano

Serwer typu ProMT2 z początkiem ItemShopu, Ci którzy grali wiedzą.
Nie wiem czy serwer tego typu przyjąłby się na obecnym rynku, przy tylu nowościach ale... dla mnie serwer tego typu na tą chwile byłby świetny.

Opublikowano

Myślałem nad usunięciem bonusów w zbrojach podstawowych + dodanie nowych aby każdy mógł wybrać zbroje pod siebie. 

Opublikowano

Myślałem nad usunięciem bonusów w zbrojach podstawowych + dodanie nowych aby każdy mógł wybrać zbroje pod siebie. 

Mógłbyś rozwinąć tą myśl?

Opublikowano

Mógłbyś rozwinąć tą myśl?

Każda zbroja będzie bez bonusów, jako że zwracam uwagę na wygląd modeli a serwer będzie raczej czysto PVP  z kilkoma dodatkami postanowiłem wybrać taką drogę. ;p

Opublikowano

Każda zbroja będzie bez bonusów, jako że zwracam uwagę na wygląd modeli a serwer będzie raczej czysto PVP  z kilkoma dodatkami postanowiłem wybrać taką drogę. ;p

Czyli zbroje będą czyste i będzie trzeba wbijać np magię?

Opublikowano

Czyli zbroje będą czyste i będzie trzeba wbijać np magię?

Szczerze to jeszcze jest do przemyślenia, niedługo będę szukał osób do testowania i tam się wszystko ustawi.

Opublikowano

Wbijanie magii na pewno nie styknie, bo ciężko będzie zrobić eq wojenne typu 5x20, no chyba, że będzie 7 bonusów do wbijania w eq, wtedy by można kombinować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...