Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Używanie skryptu 24/7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, mam pewien skrypt, którego używam na pewnej stronie, ale chciałbym aby skrypt bym włączony 24/7, bez włączonego komputera

Pytanie - jak to zrobić ? Myślałem nad kupnem VPS i zrobienie tego zdalnym pulpitem

HALP

Opublikowano

No to zrób, postaw na VPS  Windows i uruchom program

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jakiś wymagający ten VPS msui byc ? Koniecznie windows ta ? Najlepiej jakby ktoś dał jakąś polecaną stronke z dobrymi vps gdzie dam rade to zrobić (nigdy sie w to nie bawiłem)

Opublikowano

Jakiś wymagający ten VPS msui byc ? Koniecznie windows ta ? Najlepiej jakby ktoś dał jakąś polecaną stronke z dobrymi vps gdzie dam rade to zrobić (nigdy sie w to nie bawiłem)

Polecam OVH.

Czy koniecznie musi być Windows? Zależy jaką aplikację chcesz uruchomić.

@Edit

Jeżeli chodzi Ci o aplikację w AutoIT, to możesz mieć problem z linuxem - niektóre funkcje można emulować przez Wine, ale nie wszystkie.

Opublikowano

@petergood

Przeglądarke - google chrome ( nie wiem czy w innych ten skrypt zadziała), 

Ten "skrypt" odpalam w konsoli google chroma,wykonuje pare rzeczy na tej stronie i chcę żeby to robił 24/7

Opublikowano

@petergood

Przeglądarke - google chrome ( nie wiem czy w innych ten skrypt zadziała), 

Pojęciem skrypt chodzi Ci o AutoIT? Czy o skrypt JavaScript wykonywany w przeglądarce Google Chrome?

Jeżeli chodzi Ci o AutoIT, to możesz mieć problemy na linuxie - niektóre funkcje można emulować przez Wine, ale nie wszystkie. Dlatego jeżeli o to Ci chodzi, to lepiej będzie jeżeli zakupisz VPS z Windowsem.

Opublikowano

Ma skrypt w Java Skrypt , napisany do przeglądarki, może być dowolny system na którym uruchomi Chrome 

Opublikowano

Nic nie zrobiłeś, nic nie posiadasz już narzekasz. Najpierw sobie załatw, potem szukaj tutoriali a potem jak może będzie wiedział jak zacznij robić

Opublikowano

Ale jak to zrobić ? Nigdy nie obsługiwałem VPS'a, z tego co wiem tam się konsolą poruszasz

Zamiast Chroma, polecam Ci kupić normalny VPS z Linuxem i ten skrypt JS wykonywać w środowisku Node.js albo za pomocą silnika Mozilla Rhino.

Opublikowano

@petergood

Ale dam rade wejść na strone normalnie, zalogować się i użyć tego skryptu ?>

Łączysz się z VPS-em zdalnie za pomocą protokołu SSH.

Ogólnie zależy co to jest za skrypt - bo jeżeli manipuluje on np. DOM, no to będziesz musiał ten skrypt trochę przerobić, jeżeli chcesz go wykonywać z poziomu terminala.

Opublikowano

Jak już pisałem, nigdy nie korzystalem z VPS, pytam się który tutorial lepiej się nada ponieważ użytkownicy tego forum na pewno znają się bardziej, jesli nie chcesz pomagać to nie musisz nic tu pisać misiek

Opublikowano

Dziecko , my nie wiemy co jest zainstalowane na serwerze, co trzeba zainstalować, ty masz się dostosować do oprogramowania serwera a nie ono do ciebie albo je sobie dostosować samemu by działało. 

Ni epotrafisz poproś właściciela serwera czy konta niech ci to zrobi i powie co dalej. 

Bez sensu ci coś szukać skoro nawet nie skorzystasz z tego i nawet podstawowych informacji nie potrafisz udzielić o serwerze. 

Opublikowano

Do automatyzacji strony z poziomu terminala możesz użyć PhantomJS -> http://phantomjs.org/

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Napisalem na innym forum i odrazu dostalem odpowiedź, która bardzo mi pomogła i poradziłem sobie z tym w 30 minut ^^ Wszystko ładnie działa

Dzięki wszystkim za pomoc oprócz Ktosia, ale wiadomo, są ludzie którzy pomagają i są gimby

Lajki rozdane

Opublikowano

Za gimba to sam możesz się uważać, nie potrafiąc się wysłowić jak należy i w prostych słowach podać potrzebną  informacje o którą się prosi.

Pewnie udzieliłeś więcej informacji niż tu to dostałeś odpowiedź, podpowiedź że ma się Debiana i  pokazanie tutoriali  nie prowadzi do niczego. 

Opublikowano

[...] podać potrzebną  informacje o którą się prosi.

?? 

Przyganiał kocioł garnkowi  xD

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...