Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS na dobrym PC

kruker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dość nietypowy problem mam straszne spadki fps w cs 1.6 z 100 fpsów nawet w 10 smoke jest 100 fps. A np cos sie k***a komputerkowi pierdoli i ni stąd ni zowąt mam 30 fps 36-48-46 i tak np 20 sekund NAWET GDY NIE MA DUZO GRACZY NA Mapie. Najbardziej dziwi mnie to ze na respie rzuce 10 smoke lub np jest jakas gruba zadyma i mam 100 fps a np wjezdzam na długą i mam k***a 30 i potem znów 100... Komputer jest dobry format był robiony 6x w ciagu 4 dni bo juz mnie nerwy zjadały wszystkie stery stare i nowe testowalem nic nie dawało ccleanerem przeczyszczony aktualizacje zrobione WSZYSTKIE! (win update tez) O to moj komputer

ram 4gb ddr3 

procek amd phenom II x4 955 3,2ghz

karta graficzna geeforce gt 630 1gb

dysk twardy 1 tb

Nie mam pojecia panowie o co chodzi to jest jakis cyrk. dodam że w CS GO również mi czasami spadają no ale CS GO to jeszcze bym zrozumiał na takim sprzecie bo jest DOBRY a nie BARDZO DOBRY. ALe k***a... zeby mi w pixelach 1.6 tak lagowało ? pozdrawiam ... Dodam że jestem doswiadczonym graczem kiedys tak nie było ( bynajmniej nie pamietam) I wszystkie komendy w konsoli są na tip top. Tylko prosze bez gadania o zmianie modeli na high fps bo przeciez gdyby o to chodzilo to nie miałbym 100 fps w 10 smoke i ogolnie . po prostu czasami spadają BEZ POWODU BEZ GRANATÓW.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

człowieku do takiej gry jak cs 1.6 to nawet mógłbym miec karte 512 mb jakiegos radeona -,- ja nie wymagam tu 100 fps w cs go gosciu tylko wymagam w pixelowatej grze weź to pod uwage. Jeśli chodzi o cs 1.6 to ten komputer nie powinien miec ŻADNEGO PROBLEMU!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Witam Polecam wymianę pasty w karcie graficznej jaki w procesorze ja tez mialem spadki fps co trwaly minute max i wszystko wracalo do normy i po chwili znow to samo

gdy wyczyscilem komputer zobaczylem paste i niby wszystko w normie ale zedcydowalem sie wymienic paste koszt 15-30 zl ale pomaga poniewarz stara pasta mogla uledz zkruszeniu i temperatury byly w normie lecz co jakis czas procesor sie nagrzewa do duzych temperatur i raptownie spada po wymianie past spadek fps ustąpił i znow moge cieszyc sie grą  :)   :D  :D

Opublikowano

Tylko sprawdzenie logów temperatury może rozwiązać problem czy to karta czy coś innego nawala. 

Zainstaluj program do sprawdzania temperatury grafiki, powinieneś mieć dołączony do karty albo poszukaj na google jaki ci tam będzie pasował. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tylko sprawdzenie logów temperatury może rozwiązać problem czy to karta czy coś innego nawala. 

Zainstaluj program do sprawdzania temperatury grafiki, powinieneś mieć dołączony do karty albo poszukaj na google jaki ci tam będzie pasował. 

Ja nie mowie ze nawala mu karta graficzna 

Radze mu dobrze zanim bedzie jeszcze gorzej po wymianie pasty w grafice i procku drop fps powinien ustąpic 

i instalowalem HWmonitor i wszystko bylo gites a jednak po wymianie drop ustapil :)

Opublikowano

Jezu , człowieku niech najpierw sprawdzi czy to problem grafiki przegrzewającej się czy też procesora  może płyty a nie zabierać się z dupy strony za naprawę. 

Jak chcesz wytrzeć nos to chyba nie myślisz najpierw o wytarciu czterech liter a potem sprawdzeniu czy nos wytarty  !  

Opublikowano

Po 1 Umiesz czytać? po 2 napisalem odp wczesniej ze na HWmonitor temperatury pokazywalo normalne a nawet az niskie lecz mosialem wymienic paste :) pzdr 600

wiec u kolegi mogl wystapic taki sam problem

Opublikowano

Co mnie obchodzi problem u twojego psiapsiółki czy kogo  tam ci przywiało.

Rozwiązujemy JEGO problem z grami a nie twój. 

Opublikowano

Bardziej pasował by program robiący wykres zmian temperatury w funkcji czasu, jeszcze lepiej jak by mierzył napięcia.

Pasuje po prostu wiedzieć czy temperatura spada w czasie tych twoich zwiech i jak zachowują się napięcia. Jeśli spada  to masz uszkodzone zasilanie, do wyboru nie wydalający zasilacz albo układy zasilania płyty głównej lub karty grafiki. 

Opublikowano

Nie znam sie zbyt dobrze, ale z tego co wiem AMD pochodzi z tego ze sie troche lubi grzać. Pasta była wymieniana około 8 miesiecy temu wiem to sporo czasu :P zaslilacz to modecom 400w kolega informatyk mówił że zasilacz do dupy. Panowie, ale mam ten komputer 2 latka i pamietam że jak gralem ESL czy coś nie było żadnych problemów z rok temu komputer nie zacina szybko sie wlacza wiec nie narzekam na niego te pieprzone spadki mnie irytują i przeszkadzają w grze ;p

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ktosiu czy jakikolwiek program odda prawdziwe wahania napiecia zasilacza podczas gry? Proponowałbym podpiecie miernika i sprawdzanie. Jezeli nie masz takiej mozliwosci druga opcja byłoby wsadzenie jakiegos innego zasilacza na którym takie problemy nie wystepuja :)

http://www.twitch.tv/mty54

GLOBAL ELITE ZAPRASZA NA STREAM! :)

Od pn-pt 16-24

Sb-Ndz Do upadłego :D

Opublikowano

Ja nie ma problemu z dostępem do odpowiedniego sprzętu czy softu, podpinam kable do grafiki czy płyty, czujników czy stabilizatora , wszystko  do drugiego laptopa z odpowiednim przetwornikiem, mierzy mi dokładnie to co potrzebuję.  

Na kompie też możliwe by sprawdzić dokładnie , niestety trzeba mieć profesjonalne oprogramowanie z dostępem do chipsetu dopasowane do tej płyty. 

Zwykle proste programy też się nadają , SpeedFan ma przecież taką opcję wbudowaną by graficznie zobaczyć, wystarczy ustawić i potem sobie sprawdzić.

GPU-Z ma logi do pliku... trzeba tylko zainstalowac i sprawdzić. 

Z tego co napisał możliwe że to tylko zbyt słaby zasilacz 

Opublikowano

Co mnie obchodzi problem u twojego psiapsiółki czy kogo  tam ci przywiało.

Rozwiązujemy JEGO problem z grami a nie twój. 

Mówiąć u kolegi miałem na mysli wlasnie tego urzytkownika wiec pomys i potem napisz

Opublikowano

Pisałem ironicznie do Ciebie : do TWOJEGO SPRZĘTU , do twojej przyjaciółki,  do twoich znajomych. Ironie sprawdź w wikipedii co znaczy.

To że ktoś ma jakiś błąd nie znaczy że ktoś inny musi mieć to samo, wiec nie wypowiadaj się w temacie porównując problem na twoim komputerze z problemem który wcale nie jest z nim związany zwłaszcza że to całkiem inny komputer a tym bardziej całkowicie inne objawy. 

Opublikowano

Ja tylko postawiłem na zasilacz jak głównego winowajcę, fajnie by było jak byś miał skąd pożyczyć zasilacz o większej mocy i sprawdzić. To może być też układ zasilania na grafice albo płycie głównej. 

Spróbuj jakieś benchmarki odpalić z dużą ilością efektów albo twój CS ma maksymalnych możliwych ustawieniach w największej rozdzielczości jak możesz, na najbardziej obciążającej grafikę mapie i w SpeedFan sprawdzić temperatury : GPU, CPU i system ( płyta głowna )  w czasie nawet poruszania się

b2.jpg

Opublikowano

Okej wróce z pracy i wezme sie do roboty! dodam że dzis rano nie moglem wlaczyc komputera byl caly czas czarny ekran dopiero za 9 razem wlaczyl sie normalnie pulpit stawiam na grafike ... tania karta 1gb pamieci ? ktos cos poleca ? do reszty moich podzespołów ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

3-4 stówki dowiedzialem sie o gigabajta bodajże r7 250 1 gb na ddrach 3 i do tego dokupic zasilacz 500w za 100 zl to koleś powiedzial ze 450zl za to i to ;p karta 350zl

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

halo obraziliscie sie ? jeśli juz nikt nie chce mi pomóc to prosze o zamkniecie

serdecznie pozdrawiam i tak bardzo dziekuje za wszystkie wypowiedzi! dodaje +

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...