Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

American Horror Story (1-5)

hyhy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

anigif_enhanced-30893-1415163970-15.gif

Dzień dobry, cześć i czołem.

American Horror Story to z założenia serial - dreszczowiec, który silnie wpływa na psychikę odbiorcy. Pomimo tego, że z samym horrorem wspólnego ma niewiele (przynajmniej według mnie, mimo wszystko przestraszyć może), wątki, które są tam podejmowane mocno uderzają - zwłaszcza, że w 80% są inspirowane na prawdziwych dokonaniach prawdziwych seryjnych morderców/sekt/organizacji. Sposób, w jaki są interpretowane i przekładane na serialową rzeczywistość sprawia, że sezon (od 10 do 14 odcinków, w zależności) pochłania się praktycznie na raz. Genialna Jessica Lange dodaje smaku i klasy każdemu sezonowi. Aha, warto też wspomnieć o tym, że sezony nie nawiązują do siebie. Każdy z nich ma inną fabułę, jest osadzony w innej przestrzeni i jedynie aktorzy mogą się powtarzać - doskonali swoją drogą, oczywiście odgrywający inne role.

Jest tutaj jakiś fan AHS, który chciałby podzielić się swoimi refleksjami na temat tej produkcji?

Ktoś kto się waha? 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Obejrzałem chyba 3 sezony, zaj***ście mi się podobały i nadszedł ten z cyrkiem, gó**o jakich mało... Najnowszego nie oglądałem i nie wiem czy zamierzam.

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Obejrzałem chyba 3 sezony, zaj***ście mi się podobały i nadszedł ten z cyrkiem, gó**o jakich mało... Najnowszego nie oglądałem i nie wiem czy zamierzam.

Mi też Freakshow się nie podobał, ale Hotel (5) rewanżuje wszystko. Moim zdaniem najlepszy ze wszystkich sezonów, przynajmniej pod względem fabularnym. No i obsada jest mega, Lady Gaga doskonale spisuje się w swojej roli. Obejrzyj, na pewno nie pożałujesz.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Sezon numer 1, bardzo fajny, lecz trochę brakowało tego czegoś dla mnie. 7,5/10

Sezon numer 2, najlepszy sezon, namieszał mi w głowie po obejrzeniu kilku odcinków jednej nocy. 9/10

Sezon numer 3, hmm, wykonanie dobre, lecz fabuła według mnie okropna, poczułem się jakbym oglądał Sabrine i jej naukę zaklęć.... 5/10

Sezon numer 4, obejrzałem pierwszy odcinek, odrzuciło mnie, nie porywa mnie do dalszego oglądania, od oceny się powstrzymam.

Sezon numer 5 jeszcze nie zaczęty :)

Opublikowano

Sezon 1 jest najlepszy według mnie, bardzo polubiłam Violet

sezon 2 bardzo dobry, nieprzewidywalny

sezon 3 jest ok ale jakoś mi się dłużył

sezon 4 obejrzałam tylko kilka odcinków (5?), najgorszy, nie będę nawet tego kończyć

sezon 5 długo rozwija się akcja, nie lubię czekać :>, 2 odcinki obejrzane i może kiedyś wrócę do oglądania

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Opublikowano

Obejrzałam wszystkie 4 sezony i czekam aż wiecej odcinków 5 sezonu będzie dostępnych.

Wczoraj wyszedł przedostatni odcinek piątego sezonu, za tydzień finał, więc możesz zacząć już oglądać :-D

Qui est le prochain?

Opublikowano

Według mnie najlepiej ogląda się Asylum i Coven, ponieważ jakoś przyciągały fabułą. Oczywiście zaleta pierwszego sezony, który nie jest zły. ;) Niestety w połowie Freak Show stwierdzam, że brakuje pomysłu im już na dialogi co udziela się w Hotel... Poza tym 5. sezon jest dla mnie przewidywalny po obejrzeniu jakoś 3. odc (?) Każda scena mordu, czy chociażby wątek z policjantem... Jeśli planują kolejny sezon niech lepiej dobrze popracują nad "rozgryzaniem" zagadek. 

21bj5th.png

Opublikowano

2 sezon - miazga, równie dobry, jak pierwszy.

3 sezon - w porządku, dupy nie urywał.

4 sezon - obejrzałem jeden odcinek, dalej mi się nie chciało, może po ostatnim sezonie wrócę do tego.

5 sezon - zaczynam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...