Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Osu - Catch The Best

sotoran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Do tej pory przez cały czas gram w osu i robiłem beatmapy 4,0 - 4,8 max star.

Jakiś czas temu zauważyłem że można grać też w inne tryby ; catch the best, osumania , etc

Osumanie raczej sobie odpuszczam , raczej chciałbym nauczyć się grać w catch the best.

I teraz tak.

Mamy możliwość używania 3 przycisków; poruszanie się za pomocą dwóch przycisków + przyśpieszenie , np (shift)

- odnośnie tego shifta , grając obojętnie jaką mapę, trzymać przez cały czas to przyśpieszenie ? czy dostosowywać do sytuacji ?

Jakiś skin do catch the best ktoś poleca ? Jakie mapy grać na początku ? Jakie ustawienia polecacie?Problem również w tym , że nie potrafię ocenić czy dany slider potrzebny jest dash czy nie, żeby nie zmisować..

@offtop

ucząc się grać np w osu , grałem tylko wybrane pi razy drzwi 40 mapek w których muzyczka mi się podobała i tak skillowałem żeby nauczyć się grać hardy .

To samo z insejnami , aż teraz skilluje 4,5 star na nomod . Chciałbym też nauczyć się grać w to catch the best :>

Dla mnie niemożliwe jest np skillowanie HR'a czy też HD. Ciężkie w ....

@Edit

jaki macie offset ustawiony?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skin od ExGona dobry :D tylko do kwadratow trzeba sie przyzwyczaic.

Shifta nie trzymasz cały czas tylko jak jest jakiś skok, którego normalnie nie zrobisz ;)

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...