Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Need help! Tworzenie napisów w GIMPIE

Bestalski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Ostatnio mam "parcie" na tworzenie sygnatur ale w każdej z moich prac rażąco widać brzydko mówiąc gówniane napisy. Mógłby ktoś zdradzić mi jakiś sekret na tworzenie ładnych, estetycznych napisów wtapiających się w tło? Dla śmieszków: umiem kolorować napisy i zmieniać czcionkę, lecz to nie to o co mi chodzi.

Proszę o kasacje, przeglądarka się zbugowała i zdublowała temat.

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Opublikowano

Ja często dawałem brush pod napis, tworzyłem jakieś wzorki PenTool'em. Czasami dodawałem flarę nad napisem, aby uzyskać efekt takiego połysku. Jest mnóstwo sposobów, aby tekst nie odstraszał, ale do każdej pracy robi się coś innego. Czytaj tutoriale, przeglądaj PSD i wiedza sama przyjdzie. Pytaniem o każdą drobnostkę nie nauczysz się wiele.

d2oLM0M.png

Opublikowano

Ja często dawałem brush pod napis, tworzyłem jakieś wzorki PenTool'em. Czasami dodawałem flarę nad napisem, aby uzyskać efekt takiego połysku. Jest mnóstwo sposobów, aby tekst nie odstraszał, ale do każdej pracy robi się coś innego. Czytaj tutoriale, przeglądaj PSD i wiedza sama przyjdzie. Pytaniem o każdą drobnostkę nie nauczysz się wiele.

W zasadzie to jest jedyna rzecz która do tej pory sprawiła mi trudność :P

9uIymOb.png

W razie pytań PW.

Opublikowano

W zasadzie to jest jedyna rzecz która do tej pory sprawiła mi trudność :P

To zależy od czasu, ile w tym siedzisz i intensywności pracy. Proponuję zrobić galerię, w której zaprezentujesz swoje prace.

d2oLM0M.png

Opublikowano

To zależy od czasu, ile w tym siedzisz i intensywności pracy. Proponuję zrobić galerię, w której zaprezentujesz swoje prace.

Aktualna sygnatura to moje dzieło i standardowo- napis jest mierny. Jakiś pomysł?

9uIymOb.png

W razie pytań PW.

Opublikowano

Aktualna sygnatura to moje dzieło i standardowo- napis jest mierny. Jakiś pomysł?

Nie tylko napis mierny xD Jeśli robisz ramkę na cały obwód-daj ją cieniutką na 1-2 px. Jeśli robisz grubą, daj ją w kolorze i tylko na górnych krańcach. cała praca jest w brzydkim kolorze, dodaj jakieś urozmaicenia w postaci świetlików, światłocienia, tekstur. Nie dawaj napisu w rogu; prawie nigdy nie pasuje. Pobaw się kątami ustawienia napisu, czcionką, stylem aż coś wyjdzie. Załóż galerię, tam najlepiej się uczyć ;)

381911453317091771709.png
by ja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...