Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nietypowe Pytanie ! "laptop czy stacjonarny komputer"

Konread66

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o radę czy kupie takie same wymagania laptopa w cenie stacjonarnego.

Bo jestem zainteresowany kupnem laptopa tylko nie wiem czy to się opłaci i czy nie lepiej będzie kupić stacjonarny, no chyba że ceny sprzętowe 1 jak i 2 są takie same.

kolejny reflink skutkuje banem (wg. regulaminu)

Opublikowano

Jeśli chcesz korzystać wszędzie z internetu lub pracować w jakiś miejscach to polecam laptopa.

Jeśli zaś chcesz pracowac tylko w domu kup stacjonarkę. Ja polecam laptopa jest przenośny, mniejszy, można schować go w torbie. Jeśli masz kasę kup laptopa.

3299714609807431174823.jpeg

Opublikowano

Na laptop o podobnych parametrach co komputer trzeba minimum 2-3 razy więcej wydać kasy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Musisz sobie odpowiedzieć na jedno pytanie: Do czego ma ci służyć urządzenie i czego od niego oczekuje są :) Jeśli cenisz sobie mobilność i dostęp do komputera gdziekolwiek jesteś to weź laptopa,jeśli chcesz sobie wygodnie pograć w jakieś wymagające tytuły na dobrych ustawieniach bądź chcesz się pobawić w obróbkę jakichś materiałów typu zdjęcia, filmy itd. weź stacjonarke, pamiętaj że każde urządzenie ma swoje plusy i minusy np stacjonarke możesz w łatwy sposób modernizować wystarczy zdjąć klapę kupić potrzebne części i się trochę po bawić, z laptopem nie jest tak kolorowo potrzeba więcej czasu i trochę więcej wiedzy ale za to laptopa możesz zabrać ze sobą gdzie tylko chcesz.

Opublikowano

Jeżeli i laptop i stacjonarka będą miały te same parametry komputer będzie tańszy ale do komputera niezbędna jest mysz klawiatura monitor (czasem słuchawki lub glosniki)

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Opublikowano

Ja wybrałem laptopa ze względów ergonomicznych (mam mały pokój) i teraz to się na mnie mści, bo nie mam możliwości modernizacji sprzętu, stacjonarny PC daje tą możliwość, że w przyszłości możesz sprzedać element PCka i kupić coś mocniejszego, dlatego będę polecał PC, a dokupić laptop później też możesz jako dopełnienie do PCka, jakbyś gdzieś jechał w teren.

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...