Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba Łucznik

xZott

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, zaczynam gre łucznikiem.. chciałbym prosić jakiegoś maniaka tej postaci o kilka rad :

1) Jaką tunike połączyć z oblechem ?

2) Jak rozdawać punkty w kartach

-Renger pod arenki 3vs3

-Sinek na glace

-Des pod jakiegos expa, nie lubie tej karty

-WK pod expa i LoD

-CS pod glace

-Zwiad na glace <3

Wyżej kart nie chce bo są mi zbędne

3)Jaki łuk po oblechu najlepiej jakie u i +, jakie tuniki po kolei od lekkiego kroku

4)Wkładać jakies oslo do oblecha i lekkiego

5)Jakie resy, gram tylko mass pvp podajcie jak najlepsze resy w które zainwestować

6)Jakie eq od 80+ to za repe czy inne

7)Jakie biżu, na razie chodze w antycznych tych na 45

8)Jakiego peta i towarzysza

To na tyle, chce wiedziec to co wymieniłem i byłbym wdzięczny o jakieś dodatkowe rady

Opublikowano

1. Kryształka lub lekki, z przychylnością w stronę lekkiego. Jakie u i + to już zależy od budżetu.

2.

Rang - xx/0/1/10

Sinem na glacy nic nie ugrasz, ale na sina jest tylko jeden build 100/0/1/XX

Des - full ele

WK - 20/0/XX/10

CS - 20/0/XX/10-20

Zwiad - 100/0/1/XX

Powinieneś jednak zainteresować się SP7, bo w full ele, jest super do expa i dropienia na wszelkich mobach światła, sin przy nim wymięka w expie.

3. Oblech->Łuk na 88 za repke, jeśli expisz codziennie, to nie opłaca się kupować podstawy/pustyna.

Lekki->tuna na 88/90, reszta dla łuka po lekkim jest nieopłacalna.

4. Jeśli expisz to nie wkładaj osłonek, ale jeśli lubisz się od czasu do czasu pobić, to wkładaj, ale licz się z tym, że raczej nie sprzedasz nigdy tego eq.

5. Podstawą są kamienne s6 i zestaw z B przynajmniej s5. Na 88 rękawiczki na mrok i ogień z B wymieniasz na magmarosy s6.

6. Za repe na 88, to wcześniejsze nie jest warte swojej ceny.

7. Diareason z HP/Kryt/MP lub reg hp, jeśli masz wolne 120-150kk to możesz kupić biżu na 85 z hp/kryt i coś jeszcze.

8. Wersja tania: mroczuś i kliff z aegirem, wersja do końca gry: puszek i kliff z aegirem.

Ogólnie opłaca się expić do 88 i załatwiać sobie eq na ten lvl.

Opublikowano

Dziękuje, a mógłbyś mi bardziej rozpisać co do resów ?

Nie bardzo znam się na tych z A i B, jakbyś mógł to podaj nazwy tych resów

Kupie kamienne s6 i jaki zestaw z B ? :D Czyli cały zestaw mrok/światło/ogień/woda a potem na 88 zmienić tylko te mrok i ogień z tego zestawu na magmarosy s6 ?

Opublikowano

Kup kamienne s6 i zestaw z B na wszystkie elementy. Potem wymienisz na np. magmy s6 łączone z kamiennymi dające res 40/30/30/40 i to samo buty Kertosa (tutaj nie wiem dawno nie grałem). Masz tutaj spis - Res A - 45lv Res B - 70lv

http://board.pl.nostale.gameforge.com/board216-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board57-poradniki/board158-ekwipunek/46139-spis-r%C4%99kawic/- rękawice

http://board.pl.nostale.gameforge.com/board216-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board57-poradniki/board158-ekwipunek/46594-spis-but%C3%B3w/ - buty

Opublikowano

Kup kamienne s6 i zestaw z B na wszystkie elementy. Potem wymienisz na np. magmy s6 łączone z kamiennymi dające res 40/30/30/40 i to samo buty Kertosa (tutaj nie wiem dawno nie grałem). Masz tutaj spis - Res A - 45lv Res B - 70lv

http://board.pl.nostale.gameforge.com/board216-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board57-poradniki/board158-ekwipunek/46139-spis-r%C4%99kawic/- rękawice

http://board.pl.nostale.gameforge.com/board216-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board57-poradniki/board158-ekwipunek/46594-spis-but%C3%B3w/ - buty

Dobra chyba rozumiem, kamienne s6 i wszystko z B rękawice i buty ? a później wymienić te z B na magmarosy i kertosa, a kamienne na glace ?

Opublikowano

Tutaj nie chodzi o kwotę dysponowaną, po prostu sam chce powoli dążyć żeby mój łucznik wymiatał na glacy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...