Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zalany laptop - wymiana klawiatury

Burned123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj wieczorem rozlałem troche soku na laptopa. Oczywiście odłączyłem go od zasilania i zająłem się jego wycieraniem z zewnątrz. Następnie rozkręciłem obudowę i tam również zacząłem wycierać ściereczką i patyczkami do uszu. Chodzi o to, ze woda nie dostała się do płyty głównej, żaden podzespół nie został zalany, ale uszkodzenie dosięgło touchpad i klawiaturę. Touchpada nie rozkręcałem bo nie wiem nawet jak się do niego zabrać. Z klawiaturą byl taki problem, że kilka kropelek było na taśmie, która łączy klawiaturę z resztą laptopa, oczywiście na samych złączach nic nie widziałem a nawet jeśli to wytarłem. No i włączam dziś rano laptopa i wszystko działa jak należy poza touchpadem i klawiaturą. Przy logowaniu musze wpisywać hasło i zauważyłem, że niektóre znaki wpisują się dwa razy a niektóre nie chcą chyba, że mocno naciśniemy. Więc moje pytanie brzmi czy wymiana samej klawiatury załatwi sprawę czy jeszcze coś powinienem zrobić z touchpadem? Nie jest mi on do niczego potrzebny bo używam myszki a do wnętrza klawiatury nie mam jak za bardzo się dostać. Laptop to HP Mini 210-2000.

Opublikowano

Odepnij padzik i olej jak nie używasz, jedno urządzenie mniej. 

Klawiatury nie rozbierzesz, a nawet jeśli to jej nie złożysz. Zastanów się nad zewnętrzną , będzie wygodniejsza do użycia niż wymienić uszkodzoną za 50 zł. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Najprosciej i najszybciej bedzie wymienic obie te zeczy. 
Kup uzywany gorny panel do twojego modelu. Kupisz go za 15-25 zlotych  ( + przesylka )na Allegro.
Samego touchpada oddzielnie nie oplaca sie wymieniac.
Klawiature kupisz to 50 zlotych ( + przesylka jezeli zamowisz przez internet). Skoto juz go demontowales to wiesz jak sie za to zabrac i unikniesz dodatkowych kosztow naprawy.
Podsumowujac wydasz okolo 100 zlotych i bedzie jak bylo przed rozlaniem soku :).

Powodzenia

Znajdz_zps9604d9fb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...