Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS na dobrym sprzęcie.

SkiLL320

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , od niedawna zdarza mi się często że gdy gram w cs:go /cs 1.6 / cs:s (występuje to tylko w cs) , miewam nagłe spadki fps.

Gdy kupiłem komputer na niskich w cs go miałem 300 fps , teraz mam 120

W cs:s mam 400 fps

W cs 1.6 mam po 400-500 fps

I w każdej z tych gier co 2-3 minuty mam spadki fps z podanych powyżej do 10 , nigdy niżej.

Komputer czyszcze CCleanerem co 2 dni , skanuje Nortonem co tydzień.

Pomógł by ktoś to naprawić? Dodam że temperatury są w normie po 60 stopni , jak otworze okno 20 :D

Specyfikacja komputera

Płyta główna ASROCK AM3+

Procesor AMD FX-6300 6x3,5 (w trybie turbo 4,1) <-----Coś ten tryb turbo nie działa , też bym prosił o pomoc bo nic się nie zwiększa.

RAM 8GB/1333 DDR3

DYSK SATA 1TB

Karta Graficzna NVIDIA GeForce  740GT 2gb 128 bit

Zasilacz akyga 500W

Windows 8.1 Enterprise Evaluation

Mam również problem bo w zakładce CPU pisze mi tylko 3 rdzenie a procesor jest 6 rdzeniowy.

Komputer kupiony z Allegro , tak wiem źle zrobiłem.

Problem znika na jakiś czas gdy włącze ustawienia najwyższe + komenda fps_max 60

Opublikowano

Ten procek ma 3 rdzenie 6 wątków. Często przy nagłych spadkach fps pomaga ich ograniczenie. Nie musi to być od razu 60 fps, ale np. 150.

Co do tego, że miałeś kiedyś 300, a teraz 120, wpływ na to mają patche (raczej nie poprawiają wydajności) i to, że z czasem tak naprawdę masz więcej i więcej programów w uruchamianiu przy starcie systemu (których po starcie zapewne nie wyłączasz), dodatkowo komputer wewnątrz też trzeba czyścić.

Jak chcesz je wyłączyć to włącz cmd (flaga R), wpisz msconfig, przejdź do zakładki Uruchamianie i wyłącz co zbędne, tak samo z zakładką Usługi, na dole zaznacz "ukryj usługi microsoft" i wyłącz to co masz pewność, że jest niepotrzebne.

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Zbędne programy mam wyłączone , komputer czyszcze co 2 miesiace , rzeczywiście czasem fps_max 60 poprawia ale po jakimś czasie znów się tnie , mógłbyś może powiedzieć / podać linka do usług które są nie potrzebne ? nie chce czegoś ważnego wyłączyć.

Opublikowano

Co bym nie powiedział to troszkę wysoka temperatura, u mnie po całej nocy grania w lola i h1z1 oraz cs temperatura wynosi 46*C. Sugeruję Ci wymianę pasty termo-przewodzącej a na 100% obniży temperaturę procka, + przeczyszczenie wiatraków itd.

Masz ten sam procesor co ja, w tryb turbo włączą się poprzez oprogramowanie. I jakbym się miał jeszcze do czegoś przyczepić to masz słaby ram, 1333mhz to mało, jak chcesz żeby to jakoś chodziło to co najmniej 1600Mhz. Polecam Crucial Ballistix.

Spróbuj jeszcze dodać do parametrów startowych : -threads 6

Opublikowano

Oprócz tych parametrów startowych co podał @Nithral dodaj jeszcze:  -high oraz -nojoy.

Oprócz tego nie polecam Nortona jest to średni antywirus.

Opublikowano

Oprócz tych parametrów startowych co podał @Nithral dodaj jeszcze:  -high oraz -nojoy.

Oprócz tego nie polecam Nortona jest to średni antywirus.

Oprócz tego mógłbyś podać jakiś dobry 'darmowy' antywirus..

Opublikowano

Norton moim zdaniem jest dobry ,przeczyszcze dziś wiatraki , w komendach startowych mam wpisane wszystko co ważne , w komendach startowych mam -threads 6 , ale to nic nie daje... jak gram bez tego tyle samo fps...

EDIT. Ok wyczyściłem komputer , temperatura w spoczynku 10-26 stopni , na wiatrakach (mam 4 ) było dużo syfu , to samo na karcie graficznej , wyczyściłem narazie wszystko chodzi prefekto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...