Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tokeny Steam - Aplikacja Mobilna Steam

-m00n♥k-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam społeczność CS! 

Mam pewne pytanie. Dotyczące tych tokenów na telefon itp. 

A więc tak. Połączyłem sobie ładnie konto steam z telefonem. I za każdym razem podczas logowania prosi o token z telefonu. Ale załóżmy że przez przypadek bym się wylogował na telefonie ze steam. To co dalej? 

Kolejne pytanie jest tego typu. Jeżeli mam dwa konta steam czy da się je jakoś połączyć w jednej aplikacji na telefonie? Że mam jakby połączone oba konta steam na jeden numer. Tylko to wiąże się też z pytaniem pierwszym. Gdyż podczas logowania na drugie konto jak będę mógł później wrócić do pierwszego? Skąd bym miał wziąć ten token?

Valve przewidział taki rozwój sytuacji? :)

Ciekawe i wyczerpujące odpowiedzi nagradzam "Łapką" :)

Pozdrawiam! :)

Pomogłem?

:) Możesz dać "Lubię To!" ;)

Opublikowano

Przy logowaniu na telefonie raczej nie prosi o token bo byłoby to nielogiczne, pamiętaj że opcja tokenów na maila jest aktualna. Do tego steam prosi tylko raz token dla jednej lokalizacji więc nie widzę problemu. Biorąc to na logikę przelogowujesz się na apce i możesz mieć więcej niż 1 konto.

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Nie wiem jak to działa teraz, ale kiedyś mój kolega właśnie przez to że logował się przez te tokeny i wylogował się z aplikacji mobilnej nie mógł się zalogować na konto. Musiał pisać do supportu itp. 

Dlatego pytam czy to jest w 100% bezpieczne! :)

Pomogłem?

Opublikowano

Wylogowałem się i zalogowałem bez prośby o jakikolwiek kod (na wszelki wejdź na telefonie w zakładkę Steam Guard -> naciśnij na kod -> na dole pojawi się opcja mój kod odzyskiwania -> spisz go)

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Na telefon logujesz się normalnie bez żadnych kodów i innych pierdółek. W razie jakichkolwiek problemów musisz mieć ten kod co kolega na górze pisał bo bez niego jakby ci konto zwinęli, albo telefon wątpię żebyś coś odzyskał. 
Poza tym jeżeli nie chcesz się bawić przez telefon zawsze możesz przywrócić opcje "email", ale na telefon jest wygodniejsza bo masz go zawsze pod ręką :)

banner.jpg

Opublikowano

Mhm... Czyli rozumiem wyloguje się to nic się nie dzieje? :) Można ponownie się zalogować w aplikacji mobilnej?

Z góry dziękuje wszystkim za pomoc! :)

Pomogłem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...