Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmotywować się do prawka

loxs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam problem nie moge zebrać się do prawa jazdy,na 18-stke(luty 2014) pieniądze były nie zebrałem się,dalej we wrzesieniu  pieniadzę były to samo,3 miesiace temu odłożyłem wypłate,teraz mam 3k(wliczone poprawki)   i dalej nie moge sie zmotywowac 

Opublikowano

Ziomek do czego tu się motywować?! Albo chcesz mieć prawko albo nie i jeździć autobusami lub taksówkami.  Ludzie to teraz mają zagwozdki, czekam tylko na pytania "nie mogę się zmotywować, aby strzelić dwójkę" itd.  Ja chciałem mieć prawko i samemu śmigać, więc  robiłem wszystko by je mieć.

Opublikowano

Najlepiej iść i się po prostu zapisać, zapłacisz za badania coś na start, umówisz się na lekcje z teorii itp itd., więc będziesz miał poczucie obowiązku, że musisz chodzić na kurs.

Mi jakoś do prawka śpieszno nie było a zacząłem robić od razu kiedy miałem 18, żeby mieć to z głowy, bo im szybciej to zaczniesz robić tym lepiej bo potem się właśnie przekłada i ciężej się do tego zabrać.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Robie prawko w tym roku albo popełnie samobójstwo.

I wtedy masz 100% motywację...

21f0dgn.jpg

Opublikowano

­Monitoruj każdego dnia poziom Twojej motywacji w stosunku do posiadania prawa jazdy, każdego dnia pomyśl o tym, możesz nawet ustawić sobie swój ulubiony samochód na tapecie w telefonie. Pomyśl o tym, że gdy będziesz miał prawo jazdy to będziesz mógł jechać prawie wszędzie bez obcych ludzi, tylko Ty i ewentualnie ludzie z którymi chcesz jechać. Jeżeli czeka Cię teoria to możesz też uczyć się codziennie, pomyśl o tym bardziej pozytywnie mając w głowie same korzyści.

Opublikowano

Widocznie nie chcesz prawka, nie rób go.

I poznaj znaczenie słowa motywacja. To nie wmawianie sobie na siłę, że czegoś się chce.

sygna.png

Opublikowano

Najlepiej iść i się po prostu zapisać, zapłacisz za badania coś na start, umówisz się na lekcje z teorii itp itd., więc będziesz miał poczucie obowiązku, że musisz chodzić na kurs.

O ile się orientuje chodzenie na kurs nie jest obowiązkowe. Potem tylko zdaje się egzaminy w ośrodku i tyle. :v

Co do tematu to sam musisz odnaleźć sens do prawka. Jeśli uważasz, że jest Ci potrzebne to rusz się, a jeśli nie to nic na siłę nie zrobisz. Chociaż imo facet bez samochodu to trochę niezbyt facet. :v

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Jak się zmotywować?

Gdy masz zdążyć do roboty na 8:00 wstań o 7:15 na autobus, który jedzie o 7:10.

Po czym wybiegnij w deszczu z nadzieją że zdążysz. PO drodze pomyśl że mógłbyś

wstać o 7:30 umyć się i pojechać do roboty autem.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

O ile się orientuje chodzenie na kurs nie jest obowiązkowe. Potem tylko zdaje się egzaminy w ośrodku i tyle. :v

Co do tematu to sam musisz odnaleźć sens do prawka. Jeśli uważasz, że jest Ci potrzebne to rusz się, a jeśli nie to nic na siłę nie zrobisz. Chociaż imo facet bez samochodu to trochę niezbyt facet. :v

Zależy od szkółki.

Ja musiałem mieć te ponad 20h jazd żeby zdawać egzamin praktyczny w ośrodku,bo nie będą go robić dla osoby która nie była na jazdach ani razu.

Wiadomo, że to nie do końca obowiązek, bo można to ulać i nie robić prawa jazdy ale jak się już zapłaci jakieś tam pieniądze i ustawiasz się z nauczycielami na jazdy to pasuje ich nie ulewać zbyt często bo w końcu się zdenerwują i nie nauczą d:

Opublikowano

Zależy od szkółki.

Ja musiałem mieć te ponad 20h jazd żeby zdawać egzamin praktyczny w ośrodku,bo nie będą go robić dla osoby która nie była na jazdach ani razu.

Wiadomo, że to nie do końca obowiązek, bo można to ulać i nie robić prawa jazdy ale jak się już zapłaci jakieś tam pieniądze i ustawiasz się z nauczycielami na jazdy to pasuje ich nie ulewać zbyt często bo w końcu się zdenerwują i nie nauczą d:

dlatego najlepiej przed zapisaniem się na kurs, zdać egzamin teoretyczny. 

Deus vult

Opublikowano

dlatego najlepiej przed zapisaniem się na kurs, zdać egzamin teoretyczny. 

Żeby zdawać egzamin teoretyczny musisz mieć profil kierowcy który robisz po zapisaniu się na kurs (przynajmniej ja tak miałem), i żeby mnie zapisano na teorie państwową musiałem zdać teorię w szkółce.

Opublikowano

Żeby zdawać egzamin teoretyczny musisz mieć profil kierowcy który robisz po zapisaniu się na kurs (przynajmniej ja tak miałem), i żeby mnie zapisano na teorie państwową musiałem zdać teorię w szkółce.

PKK możesz odebrać bez problemu. Nie musisz być zapisany w żadnej szkółce. 

Deus vult

Opublikowano

Ja do prawka zmotywowałem się tak, że zdałem za pierwszym razem, kolega ma odłożoną kasę na kurs, to 1/4 sukcesu, teraz trzeba rozejrzeć się wśród OSK i wybrać ten, który ma najlepsze opinie i wyniki. Potem trzeba się dobrze zastanowić nad wyborem WORD'u w którym chcielibyśmy zdawać państwowy egzamin. Kiedy już wybierzesz WORD i OSK musisz rozplanować sobie dzień tak, żeby wałkować do skutku Kodeks Ruchu Drogowego, uwierz mi, jest w nim pełno pułapek i haczyków, które potem wychodzą na Państwowym Egzaminie (Teoria), potem już tylko odbyć kurs, zdać egzamin wewnętrzny i powodzenia na państwówce. :)

PS nie zapomnij o PKK i badaniach lekarskich :)

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...