Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk SSD

Solymr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej nic z nimi nie jest. Wczoraj w kilku sklepach ich cena oscylowała ok 100zł. A poza tym to jedne z gorszych SSD na rynku. A więc cena w końcu adekwatna do możliwości :)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Raczej nic z nimi nie jest. Wczoraj w kilku sklepach ich cena oscylowała ok 100zł. A poza tym to jedne z gorszych SSD na rynku. A więc cena w końcu adekwatna do możliwości :)

Rozumiem. Myślisz, że na system wystarczy? Tzn planuję postawić system + ewentualnie kilka gierek na SSD, a resztę trzymać na HD.

Opublikowano

Dysk nie jest zły , zła jest partia produktu. Najnowsze jakie wyprodukowano mają inne układy pamięci i spadek wydajności jest dość duży , 170 Mb/s odczyt , 80 Mb/s zapis 

Jak się trafi to można kupić normalny w tej cenie. 

Dysk jest opłacalny jeśli ma służyć jako pamięć zewnętrzna, wystarczy dokupić obudowę na USB za kilka groszy ( 10-20 zł ) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie jest błędem jest obniżką ceny za partię bo taniej sprzedać się bardziej opłaci niż przyjąć zwroty. Spokojnie można jeszcze poszukać sklepów gdzie jeszcze kupi za 99 zł nawet. 

Opublikowano

Nie jest błędem jest obniżką ceny za partię bo taniej sprzedać się bardziej opłaci niż przyjąć zwroty. Spokojnie można jeszcze poszukać sklepów gdzie jeszcze kupi za 99 zł nawet. 

to nie jest obnizka ceny ze wzgledu na zla partie

popatrz co sie dzialo w sklepie net-s.pl. tam tez dysk ten kosztowal 100zl raptem. i wiesz co? sklep najzwyczajniej anulowal zamowienie, bo marza byla zbyt mala. to nie jest blad na stronie, a co do calego zajscia polecam post na wykopie

http://www.wykop.pl/link/2936925/taka-sytuacja-odnosnie-ssd-128gb-za-100zl/#comment-33420253

comment_N9PJag4VsJj9tF6lnGkDUiJcIMyK6K04

nie wiem jak nazwac to zla partia, jest to screen wziety ze strony, nie zaden fake

ach te polskie warunki xD

http://i.imgur.com/xA3Cdzx.jpg

­

Opublikowano

A czy Ciebie w ogóle interesuje co się dzieje u Kingstona ?  Zmieniono producenta pamięci i pewna partia została dosłownie z*****a przez to , dyski z tej partii można kupić TANIEJ. 

Sprawdź sobie najpierw informację nie na JEDNEJ stronie która ma STARĄ albo NOWĄ poprawioną wersję tego modelu w sprzedaży.

Opublikowano

A czy Ciebie w ogóle interesuje co się dzieje u Kingstona ?  Zmieniono producenta pamięci i pewna partia została dosłownie z*****a przez to , dyski z tej partii można kupić TANIEJ. 

Sprawdź sobie najpierw informację nie na JEDNEJ stronie która ma STARĄ albo NOWĄ poprawioną wersję tego modelu w sprzedaży.

ale to wiem, ze zmieniono pamieci u kingstona, ale cena tego dysku po tym sie nie zmienila w polsce ani o zl

i to bylo dawno temu, a my mowimy o dzisiejszej (w zasadzie wczorajszej) cenie

a cena 100zl jest spowodowana czyms innym, a nie podmiana pamieci

skoro to wina pamieci, dlaczego ta cena byla tylko przez kilka godzin?

no chyba mi nie powiesz ze wina pamieci xD

­

Opublikowano

Właśnie tym, bo można reklamować i zwracać produkt który został sprzedany niezgodnie ze specyfikacją. 

Zwrotów do producenta dokonują firmy mające dziesiątki takich dysków a nie sztuki bo to nie opłacalne

Pomyśl teraz że ktoś przynosi taki wadliwy dysk i na podstawie tego sprzedawca MUSI mu wymienić na sprawny w dwukrotnej wyższej cenie a potem sam wymieniać u producenta. 

Wiadomość była chyba w marcu podawana o uszkodzeniach i jeszcze się trafiają takie modele na całym świecie które nie zostały wymienione. 

Problem ma sprzedawca który taki dysk sprzeda bo nie jest on zgodny z opisem który opublikował, mimo gwarancji musi on przyjąć towar i wymienić na sprawny a potem jak napisałem wcześniej użerać się z producentem. To może zrobić każdy kto nabył taki dysk chyba że kupił go w specjalnej cenie którą niektóre sklepy oferowały .

Opublikowano

dalej nie wyjasniles ceny, ktora byla tylko wczoraj

gdyby twoja teoria byla prawdziwa, sprzedawca wyslal by te dyski, dzis wyslano mailem klientom, iz zamowienie zostalo anulowane

przez wadliwa specyfikacje? sam mowisz ze w takiej specyfikacji powinny one tyle kosztowac, a jednak nie wyslano dyskow klientom, dlaczego?

bo marza u janusza biznesu sie nie zgadzala

prosze przeczytaj post na wykopie, ktory zalinkowalem, wtedy mozesz sie wypowiadac o sytuacji ktora byla wczoraj, lub gdybys kupil dysk

bo wedlug twej teorii (o ile ja dobrze rozumiem) dysk powinien byc sprzedany w cenie 100 zl ze wzgledu na inna gorsza partie pamieci, ale dysku najzwyczajniej nie wyslano

jest takie przyslowe "polak madry po szkodzie" i wierz mi ze zaden sprzedawca w polsce na to nie patrzy czy ta partia V300 jest sprawna czy nie, kazda sprzeda w tej samej cenie

co lepsza, nawet nie wie ktory dysk jest zgodny ze specyfikacja, ktory nie

­

Opublikowano

Aktualnie problemu nie ma bo dysk nie istnieje w tym sklepie ale był bo wchodziłem na stronę. 

Jakoś nie widzę wspólnego mianownika ze sprawą w wykopie, całkiem inna firma. Jaki był problem że anulowano też mnie nie interesuje.

W niektórych firmach stan towaru na sklepie jest synchronizowany ze stanem na stronie WWW jak ktoś nie zauważy to dodając nowy towar do ściągnięcia czy sprzedaży w innej cenie niż jest od razu wali go na stronę www. Może akurat tak było w tej firmie co znalazł , a może to że ktoś trafił w takiej cenie wystawione to przypadek że akurat znalazł.  

Mam znajomych w Polsce prowadzących sklep i też często wystawiają podobne "przeceny", tak samo robią z wieloma innymi częściami za którą obniżono im cenę jak chcieli zwrócić. Sprzedali taniej zmieniając dane co do wydajności dysku. 

Towar wystawiony na stronach www w sklepach , wcale nie musi ci zostać sprzedany, sprzedawca może w każdej chwili zrezygnować ze sprzedaży. 

p.s. W Polsce kupujący boi się odezwać bo nie zna swoich praw odnośnie tego co zakupił, bo każdy kto kupił ten dysk z wersją  FW506A i FW521A   może go reklamować u sprzedawcy albo producenta, jak mu wygodniej z powodu niezgodności towaru z opisem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...