Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto kupić Microsoft Lumia 640 XL?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, przymierzam się do zakupu telefonu - Microsoft Lumia 640 XL. Posiada ktoś? Polecacie? Wygląd mi się bardzo podoba + jest w miare duży, to jest to co szukam. Ale podobno Microsoft ma mniej aplikacji w swoim wyposażeniu, to prawda? Są takie aplikacja jak youtube, gg, kik itp? Dajcie znać, z góry dzięki :)

Opublikowano

Za tą cenę spokojnie dobierzesz coś z androidem. Alcatela Idola 3 np., przekozacki jest, polecam każdmu.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Hej, przymierzam się do zakupu telefonu - Microsoft Lumia 640 XL. Posiada ktoś? Polecacie? Wygląd mi się bardzo podoba + jest w miare duży, to jest to co szukam. Ale podobno Microsoft ma mniej aplikacji w swoim wyposażeniu, to prawda? Są takie aplikacja jak youtube, gg, kik itp? Dajcie znać, z góry dzięki :)

yt, gg na pewno jest. poza tym w10 ma możliwość odpalania apk, więc ez. nie wiem jak z wydajnością takich apek bo nie testowałem. 

Opublikowano

5.7 calowy wyświetlacz o dość biednej rozdzielczości (jedynie HD). 1 GB pamięci RAM, bateria o pojemności 3000 mAh. Aparat ma 13 megapikseli. Całość działa na Snapdragonie 400. 

Szczerze? Nie wiem jaki masz budżet ale telefon taki sobie. Choćby z rozdzielczością - jest kiepska jak na tą wielkość ekranu. Ale tak jak kolega wyżej mówi, na Windowsie 10 można odpalać programy z Androida.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

5.7 calowy wyświetlacz o dość biednej rozdzielczości (jedynie HD). 1 GB pamięci RAM, bateria o pojemności 3000 mAh. Aparat ma 13 megapikseli. Całość działa na Snapdragonie 400. 

Szczerze? Nie wiem jaki masz budżet ale telefon taki sobie. Choćby z rozdzielczością - jest kiepska jak na tą wielkość ekranu. Ale tak jak kolega wyżej mówi, na Windowsie 10 można odpalać programy z Androida.

Strasznie podoba mi się ten telefon, przede wszystkim ze względów jak wygląda ^^ i te kafeleczki. Także poleciłbyś może coś innego w tym pułapie cenowym?

Opublikowano

Strasznie podoba mi się ten telefon, przede wszystkim ze względów jak wygląda ^^ i te kafeleczki. Także poleciłbyś może coś innego w tym pułapie cenowym?

A jaki to pułap cenowy? Jak podobają Ci się Lumie to czemu nie wziąć jednej?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

yt, gg na pewno jest. poza tym w10 ma możliwość odpalania apk, więc ez. nie wiem jak z wydajnością takich apek bo nie testowałem. 

ostatnim buildem ktory to umozliwial byl 10536, juz teraz tego nie ma. nie ma oficjalnej apki yt, jest kilka zamiennikow a i tak bedzie lepsza zwykla strona

nie chce mi sie mowic dwa razy o windows phone/mobile, wkleje co napisalem gdzies indziej

Byłem użytkownikiem WP 8.1, teraz WM 10

Ten system jest pobugowany w takim stopniu, iż ludzie którzy kupili lumie 950 nie mogli instalować apek, bo sklep jest zabugowany. Oczywiście mnie też to dotyczy, bo akurat na insiderze był build który miał być wydany jako oficjalny update dla smartfonow z 8.1 w grudniu. Niestety, MS ma tak bardzo wyjebane na ten system ze nic takiego sie nie stalo. 

Druga sprawa to aplikacje. Aplikacji w zasadzie nie ma. Jak chce się w coś pograć to nie ma zbytnio co tu szukać. Nie będę mówił o fatalnym facebooku czy messengerze by nie dobijać lumii.

Przez chwile bylo cost takiego jak project astoria, co pozwolalo odpalac apk z androida na windows phonie. MS się z tego wycofał, wiec mozna pomarzyć o portach apek z androida na wm10.

Jedyne co przemawia za ten system to płynność, choć wcale na ostatnim buildzie nie jest taka zadowalająca. To samo można mieć kupując smartfon z andiem i nie instalujac ogromu syfu i nie trzymajac niewiadomo ile apek w tle. Windows Phone/Mobile to system który umrze do roku. ALE TO JEST MOJA OPINIA, MASZ PRAWO SIĘ NIE ZGADZAĆ.

Posiadacz lumii 735. 

w tym stanie nie polecam zadnego telefonu z tym systemem

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...