Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z >java -Xincgc -jar craftbukkit.jar nogui unicestwiony.

adamdino123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam okropny problem. Mój serwer conajmniej raz dziennie Serwer się wyłącza dając na końcu tylko i wyłącznie błąd:

>bash: line 4:  6621 Unicestwiony            java -Xincgc -jar craftbukkit.jar nogui

Mógłbym prosić o pomoc czym może to być spowodowane? W internecie nie znalazłem odpowiedzi.

IP: mcity.com.pl | 1.16.3

https://mcity.com.pl > Strona serwera MCity

logo.png

Opublikowano

Nie wiem, ale się wypowiem

Może zmień polecenie startowe,

tzn. usuń końcówkę "nogui" jeśli serwer nie stoi na vanili,

ustaw też konkretną ilość ram, zamiast "-Xincgc" wpisz "-Xmx1024M",

nie wpisz więcej niż masz zapewnione w wykupionej przez siebie ofercie.

możesz też spróbować zmienić silnik na PaperSpigot

https://tcpr.ca/downloads/paperspigot

może pomoże, ale w sumie to nie musi.

jeśli masz serwer na zwykłym hostingu, to napisz do supporta

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Support hostingu nie pomógł. Mam pakiet z nieograniczoną ilością ramu. Co do zmiany silnika się boję, ponieważ ostatnio przez taką zmianę straciłem wszystkie pliki i musiałem robić serwer całkowicie od zera. Aktualnie mam ba serwerze spigota. Nazwałem go craftbukkit, bo taką nazwę odczytuje polecenie startowe hostingu.

logo.png

Opublikowano

zasada numer jeden, rób zawsze backup, nawet gdy w tej chwili robisz już jeden.

a co do silnika, to silnik jest bardzo stabilny i podałem Ci dobre źródło do jego pobrania.

to jak zrobisz backup i wgrasz PaperSpigota nazwanego crafbukkit i dalej serwer będzie się wyłączał,

to będziesz musiał zmienić hosting, bo hosting w którym nie możesz zmienić polecenia startowego, support nie pomaga, a błąd prawdopodobnie jest właśnie w konstrukcji polecenia startowego,

dokładnie w linii czwartej,

a wiem to stąd ">bash: line 4:"

a to jest id procesu i akcja jakiej na nim dokonano "6621 Unicestwiony"

#unicestwiony, znaczy wyłączony drastycznie i nie zachowany

@ edit

pakiety z nieograniczoną ilością ramu to takie małe kłamstwo, to tylko moje domysły ale myślę że inne serwery hostowane na tej samej maszynie co twój powodują krasz twojego serwera

choć równie dobrze może to być źle napisany plugin który mogłeś zainstalować na swoim serwerze.

@ edit 2

może tak też być że skrypt bezpieczeństwa wykrywa iż zużywasz więcej procesora niż masz w ofercie,

dlatego z automatu unicestwia Ci serwer.

w takim wypadku dobrze by było pilnować zużywalności zasobów przez proces serwera minecraft.

jeśli zainstalowałeś PaperSpigota masz dostęp do poleceń "/timings on" i "/timings paste"

dzięki którym możesz sprawdzić procesy wewnątrz serwera minecraft, wtedy będziesz wiedział co zjada Ci procka i ram.

lub samemu nałożyć jakieś limity na główny proces serwera minecraft, ale nie wiem jak. może jakimś skryptem.

ewentualnie zmień hosting.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Twojemu serwerowi brakuje RAMu.

,,ALE JAK TO MOŻLIWE MAM NIEOGRANICZONĄ ILOŚĆ"

No masz. A jednorożce istnieją.

Ogranicz zużycie serwera ;)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Twojemu serwerowi brakuje RAMu.

,,ALE JAK TO MOŻLIWE MAM NIEOGRANICZONĄ ILOŚĆ"

No masz. A jednorożce istnieją.

Ogranicz zużycie serwera ;)

Serwer w 100% ma nieograniczoną ilość ramu. Inaczej cena nie skoczyła by tak wysoko. Jak już wspomniałem ram skacze bardzo wysoko, a serwer się nie wyłącza. Czasem crashuje z powodu "Przekroczenia limitów serwera". Po luknięciu w logi serwera (Hostingowe) Widzę, że padł z powodu braku CPU. Od przedwczoraj wieczora serwer przestał crashować. Może to dlatego, że opier... hosting porządnie i zagroziłem odejściem? Nie wiem...

zasada numer jeden, rób zawsze backup, nawet gdy w tej chwili robisz już jeden.

a co do silnika, to silnik jest bardzo stabilny i podałem Ci dobre źródło do jego pobrania.

to jak zrobisz backup i wgrasz PaperSpigota nazwanego crafbukkit i dalej serwer będzie się wyłączał,

to będziesz musiał zmienić hosting, bo hosting w którym nie możesz zmienić polecenia startowego, support nie pomaga, a błąd prawdopodobnie jest właśnie w konstrukcji polecenia startowego,

dokładnie w linii czwartej,

a wiem to stąd ">bash: line 4:"

a to jest id procesu i akcja jakiej na nim dokonano "6621 Unicestwiony"

#unicestwiony, znaczy wyłączony drastycznie i nie zachowany

@ edit

pakiety z nieograniczoną ilością ramu to takie małe kłamstwo, to tylko moje domysły ale myślę że inne serwery hostowane na tej samej maszynie co twój powodują krasz twojego serwera

choć równie dobrze może to być źle napisany plugin który mogłeś zainstalować na swoim serwerze.

Możliwość zmienienia polecenia startowego istnieje. Na razie jak wyżej napisałem wszystko wróciło do normy. Jeśli błąd ponownie się powtórzy, zacznę z tym kombinować.

logo.png

Opublikowano
Zacznij od tego, że wypadałoby się dowiedzieć dlaczego unicestwiony ;)

Przeglądnij ostatni log serwera, wklej tutaj konkretny wycinek z błędem, bo "z powodu braku CPU" nic nie mówi.

Nieograniczony RAM to odłóż sobie na półkę między bajki o smokach ;) Przeciętnie maszyny mają po 32 GB pamięci i wiele hostingów mc dzieli to na niezliczoną ilość serwerów.
Opublikowano

Oczywiście ograniczmy to do całego ramu, ale na mój serwer przypada conajmniej 10GB. W konsoli jak i w logach jest tylko ta jedna linijka. Nic po za tym. Z powodu braku cpu to inny problem, ale bie do rozważania. Tutaj chce się dowiedziec o co chodzi z tym unicestwionym.

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...