Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy serwer Hardcore wypali? Jaki proponujecie ustawić równomierny drop?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mianowicie w planach mam postawić serwer Hardcore.

Lecz tutaj leży pytanie do użytkowników.

Jaki ustawić drop aby był nie za duży, nie za mały?
I czy w ogóle opłaca się takiego Hardcore tworzyć...

Opublikowano

Ogólnie teraz mało co widzę serwery HardCore, a gdy się pytałem właściciela czy kiedykolwiek miał to odpowiadał: Za mało graczy było.

Chyba wszystko zależy od ustawienia pluginów, serwera itd.

Jeżeli ci to wyjdzie to graczy też duzo będzie ;) 

Ogólnie możesz spróbować go zrobić, ale tak jak mówie to zależy jak to zrobisz a czy to się opłacało zobaczysz jak go zrobisz xD

A co do dropu to:

Czy koniecznie musi być drop?  Według mnie nie. Możesz zrobić Sklep(skup i sprzedaż) to co gracze znajdą na mapce to mogą sprzedać za niewielkie pieniądze i kupić jakieś nowe materiały :D. Wiadomo, że żelazo, złoto lub węgiel nie jest tak trudno zdobyć.  

Oczywiście zrobisz jak chcesz :D

Opublikowano

Raczej nie wypali hardcore. Ale drop myślę, że jakieś dodatkowe itemki z mobów, a rudy możesz zostawić, tak jak jest w standardowym mc, i oczywiście jakieś nowe craftingi daj ;)

Ja chyba nigdy się nie nauczę nie robić double-postów :(

Opublikowano

Raczej nie wypali hardcore. Ale drop myślę, że jakieś dodatkowe itemki z mobów, a rudy możesz zostawić, tak jak jest w standardowym mc, i oczywiście jakieś nowe craftingi daj ;)

Jak nie wypali? Pomyśl co piszesz.

Dobrze oraz oryginalnie zrobiony serwer, z dobrą reklamą wypali, nie ważne jaki to mod.

Co do dropu.

Pochodź po serwerach easyhc/hardcore i porównaj ich drop, zrób rozpiskę, porównaj i zrób swój oryginalny.

Opublikowano

Unikalny pomysł, brak wszelkich vipów (kup vipa to damy Ci ity na gildie)... co do dropu to może zorientuj się po innych serwerach i sam dostosuj według własnego uznania. Chociaż jeżeli to ma być taki prawdziwy hardcore to malutki drop bym dał.

Poszukaj jakichś yt 1k+ i wypali :)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Zasada podstawowa jest taka, że jak nie masz reklamy to na twoim serwerze będzie grać 5 osób 

Wkrótce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...