Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo stara szkoła Izi/Medium?

Mickej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, cześć.

Na początku napiszę, iż tak wiem, że powstały dziesiątki tematów na temat tworzenia serwerów OldSchool. Niezależnie od tego chciałem Wam przedstawić moją wizję (zrealizowaną w ok. 92 %) owego serwera, czyli stara szkoła.

Zaczynajmy więc.

* Serwer Izi/Medium

* Maksymalny LvL: 100

* Brak petów, wierzchowców, wymyślnych systemów, setek przeróżnych map, broni, zbroi oraz biżuterii

* Same podstawowe mapy, wykluczając Av2, którą zastąpiłem nową mapą

* 2 nowe mapy pod questy, czyli kopalnia oraz wyspa rybacka

* Kostiumy zakładane na slot zbroi, możliwe tylko i wyłącznie do zdobycia w Eventach (bez bonów)

* Prosty system ulepszania:

- najlepsze zbroje: Hwangi

- najlepsze bronie: stare metinowskie bronie np. śmiercionośne ostrze

- najlepsza biżuteria: biżuteria smoka

- do ulepszania wymagane są wyłącznie perły, małże oraz kawałki kamienia

- ulepszanie przedmiotów zwykłych do epickich możliwe tylko o Seona

*Wiele questów takich jak:

- polowania od 15 poziomu, dzięki którym expienie jest o wiele szybsze (za każde dostajemy kulkę expa)

- misje związane z łowieniem ryb oraz górnictwem 

- misje fabularne 

- questy poboczne (niszczenie metinów, bossów i tym podobne)

- oczywiście biolog

Na wykonanie questów gracz nie będzie musiał poświęcić zbyt wiele czasu.

* Zmieniony resp bossów i metinów na wszystkich mapach

* Drop z każdego metina na serwerze

* Dostosowany drop przedmiotów

* Stary wygląd map

* Przetopy do każdego rodzaju biżuterii (oczywiście ze starym systemem ich wytwarzania)

* Tylko i wyłącznie jeden dungeon, czyli DT (bardzo opłacalny)

Na koniec dodam, iż proszę o nie pisanie komentarzy w stylu "o kolejny temat o oldschool", rozumiem kolejny, ale chciałem przedstawić moją wizję i zobaczyć z jakim odbiorem się spotka.

Ja osobiście stęskniłem się za tymi czasami, nie wiem jak Wam, ale mi już zaczęły przeszkadzać te wszystkie dodatki, masowo instalowane na dziesiątkach produkcji.

Jeżeli macie jakieś pytania piszcie śmiało.

Czekam na wasze opinie, pozdrawiam.

Szczęśliwego nowego roku ;p.

Opublikowano

Jeśli powstanie taki serwer z chęcią go odwiedzę bo z utęsknieniem na dobry oldschoolowy serwer. Mam nadzieję, że wypali i szczęśliwego :)

Opublikowano

Jeśli chcesz wydać w uj $$$ na reklamę to rób taki serwer :P

Moim zdaniem nie wyjdzie serwer który sam z siebie wyrwie chociaż 600 stałych graczy.

Moim zdaniem nie ma sensu robić staroci, ludzie czekają na coś nowego i nowego.

Opublikowano

Sporo wymienionych rzeczy w pierwszym poście mało ma wspólnego z oldschoolem tbh, co do samego serwera, nie wydaje mi się, żeby był jakoś super mega popularny, pewnie tylko na początku byłoby całkiem dużo osób, potem serwer by świecił pustkami, więc nie wydaje mi się, by jego stawianie miało większy sens.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Moim zdaniem to z*******y pomysł postawić takiego oldschool'a jakiego opisałeś. Mam jedno pytanie. Jak z 6/7, będą występowały?

^up "zaje.bisty", mpc zacenzurowało i można byłoby to odebrać jako "zje.bany" :D

Opublikowano

Jestem na tak :D Fajnie to opisales chetnie zagralbym bo na chwile obecna nic ciekawego nie ma ;/ Oczywiscie bez wiekszej reklamy nie ma co startowac ;/

8999514546913221016689.png

Opublikowano

Nie przejdzie, teraz każdy idzie z postępem. Prosty przykład stary/nowy telefon który wybierasz? Na takich serwerach nie będzie co robić teraz ludzie chcą nowości a szkoda, że są tak tym zaślepieni.

Opublikowano

Według mnie jest to świetny pomysł. Kiedyś grałem dużo w metina na serwerach takich jak elitemt2, pandoramt2 i szczerze brakuje mi już takich serwerów. Teraz gdy wchodzę na serwery jest pełno itemów, ulepszaczy, petów i jako, że dłuższy czas nie grałem w metina to nie mogę się odnaleźć. Fajnie by było pograć tak jak kiedyś bez żadnych zbędnych map itp. Może faktycznie dużo ludzi szuka nowości ale wielu z łzą w oku powróciłoby do serwera zbudowanego na starych zasadach.

Opublikowano

Ludzie nie tęsknią za czasami starego metina, tylko za starym klimatem, który już niestety nigdy nie wróci. Wszystko idzie z postępem, oldschoole już nie wypalą chyba że masz z 10-20k zł na reklame.

AnnwID.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...