Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V - Gra zacina się w prologu, Radeon HD 5650

hubekz5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj kupiłem sobie GTA V na Steam. Po zainstalowaniu i odpaleniu wchodzę, aby przejść tam prolong a tu nagle w scenie, której rzucają kobietą zacina mi się gra po czym wyskakuje mi brak odpowiedzi. Liczę na waszą pomoc.

Specyfikacja laptopa, bo może się przydać. Laptop nie spełnia minimalnych wymagać jednak na youtubie widziałem gdzie ludzie na gorszych sprzętach uruchamiają i grają w GTA.

Procesor: AMD Turion II Dual-Core Mobile M520 2,3GHz

Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 5650

RAM: 4gb

System: Windows 7 Home Premium

Opublikowano

Upewnij się, że masz zainstalowane najnowsze sterowniki do karty graficznej. Upewnij się też, że pobrałeś najnowszy patch do GTA V, obecnej chwili jest to 1.31. Gra w wersji pudełkowej czy na steam?

Opublikowano

Sprawdź spójność plików i upewnij, że sterowniki, które posiadasz są aktualne. Jeśli to nie zadziała to spróbuj tego:
- Uruchom aplikację Steam i przejdź do zakładki Biblioteka. Następnie kliknij prawym myszy na grze;
- Wybierz opcję "Dodaj opcje uruchamiania";
- W nowym oknie dodaj komendę "noVendorAPI" (bez cudzysłowu), a następnie zapisz zmiany;
- Uruchom grę z Twojej biblioteki Steam.

Opublikowano

Niestety, ale ten procesor jest baaaaaaaaaaaaardzo słaby abyś mógł pograć płynnie w GTA V. Możesz jeszcze spróbować wejść do dokumentów i otworzyć plik settings.xml, a następnie zmienić wartość ShadowQuality z 1 na 0.

Opublikowano

Laptop ten jest po prostu za slaby i gta w zaden sposob ci na nim nie pojdzie chocby nie wiem co bys zrobil.

Jeszeli kupiles ja na tym steam za kase (nie zaden klucz lub gift) to mozesz przynajmniej sie odwolac jak nie przekroczyles 2h i dostac zwrot kasy.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

No dobrze dziękuję wszystkim za próbę pomocy. Gry nie będę oddawał ponieważ i tak planuje zakup komputera ze znacznie lepszymi podzespołami. Czyli temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...