Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kontuzja kolana.

denaralix3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem. Ogólnie biegam prawie rok, nie miałem kontuzji żadnych biegając od 13 km do 8, coś takiego. Wszystko było dobrze, nic nie stało. To po tamtym czasie, jak przy 12km wdał się ból. Zrobiłem sobie 30-40 dni przerwy od biegania. Miałem buty za 100zł takie kiepskie, że przez nie pewnie wdał się ten ból, kontuzja. Ostatnio patrzę, a to sama haja na podeszwie, czym ja biegałem w ogóle masakra.
Po tej przerwie kupiłem buty nowe firmy NIKE, dałem za nie 310zł. Dzisiaj postanowiłem pobiegać. Zrobiłem dobrą rozgrzewkę, pobiegłem, a już od 4km czułem coś takiego, że wiedziałem, że zaraz zacznie mnie boleć. Nie wiem co robić, skoro nowe buty i przerwa 30-40 dni nic nie dała. Była to przerwa od 22 listopada do 31 grudnia, czyli 39 dni, powinno przejść, ile można czekać. Dodam, że zawsze biegam po ulicy, dzisiaj tak samo, ale jak mam nowe buty, to przecież może po tej ulicy biegać. Co mi polecicie zrobić poza lekarzem? Wiem, że mam iść do lekarza, ale może coś spróbować sam, jakieś ćwiczenia, stabilizatory, maści czy cokolwiek? Może ktoś miał podobny problem,  był u lekarza i jakoś mu pomógł? Błagam Was ludzie pomóżcie mi, kocham biegać, bez tego nie mogę żyć, a taka kontuzja mi się wdała, to jakaś masakra.  Mam dopiero 17 lat. :(
Dodam też, w którym miejscu występuje ból.
http://scr.hu/1psq/aiagt
Kolor zielony.

Opublikowano

Twoim priorytetem powinna być wizyta u lekarza, dopiero później powinieneś/powinniśmy myśleć co zrobić. Skoro boli po takim czasie, czyli bez lekarza nic nie wskórasz. 

denzel.png

Opublikowano

"Błagam Was ludzie pomóżcie mi, kocham biegać, bez tego nie mogę żyć"

Jak jest tak naprawdę to idź do specjalisty. 1000 powodów może być, nie ma co gdybać :s

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

No proszę bratnia dusza w potrzebie. Ale fakt lepiej udaj się do specjalisty, bo to dziwna sprawa że ból powraca po takiej przerwie, ja też miewam czasem dziwnym ból podczas biegania ale to dość rzadko i na szczęście mija, po 2-3 dniach. Ale u cb może być coś poważniejszego, więc trzymam za Ciebie kciuki stary i szybkiego powrotu do zdrowia oraz biegania :)

Opublikowano

No proszę bratnia dusza w potrzebie. Ale fakt lepiej udaj się do specjalisty, bo to dziwna sprawa że ból powraca po takiej przerwie, ja też miewam czasem dziwnym ból podczas biegania ale to dość rzadko i na szczęście mija, po 2-3 dniach. Ale u cb może być coś poważniejszego, więc trzymam za Ciebie kciuki stary i szybkiego powrotu do zdrowia oraz biegania :)

No nie wiem czy dziwna, popylalem sobie na deskowrotce (hehe) i wtedy jeszcze kolanka i kostki tak nie bolaly, po przerwie zaczalem jezdzic na bmx i wtedy to juz patologia czuje sie jak 40 latek, mam wszedzie bole, wiec przerwa raczej nie ma nic do rzeczy. Jestem troche mlodszy, wiec jak cos mysl, ze mam gorzej, moze Ci to poprawi humor xD

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...