Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podwójne znaki na jednym klawiszu (Acer _ zalana klawiatura)

hugo-DO&SF-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Bede pisal bez znakow pl poniewaz pisze z klawiatury ekranowej. Dzis brat zalal mi lapka kawa. Od tego czasu mam podwojne przyciski ( nie wszystkie) np 2-2w; 4-4e; 0-40 etc. Mogli byscie jakos pomoc? Klawisze zdjete i wszystko wyczyszczone lecz nadal ma dziwne trzaski. Mysle teraz ze "tasma" jakos oberwala ale ona jest zalaminowana a dziur nie ma... Licze na pomoc wzamian za lajki. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Kilka dni temu wymieniałem klawiaturę w Lenovo Z710, która została zalana Coca-colą i koszt klawiatury to 40zł, więc śmieszne pieniądze.

Nie ma sensu naprawiać, a jeżeli już to pomóc może tylko rozłożenie jej na czynniki pierwsze i złożenie, ale też nikt ci nie gwarantuje, że będzie działać.

Kup po prostu nową, 40-50zł to nie jest duża cena za klawiaturę. Jeżeli nie wiesz jak wymienić, to lepiej wygoogluj i oglądnij na youtube.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Kilka dni temu wymieniałem klawiaturę w Lenovo Z710, która została zalana Coca-colą i koszt klawiatury to 40zł, więc śmieszne pieniądze.

Nie ma sensu naprawiać, a jeżeli już to pomóc może tylko rozłożenie jej na czynniki pierwsze i złożenie, ale też nikt ci nie gwarantuje, że będzie działać.

Kup po prostu nową, 40-50zł to nie jest duża cena za klawiaturę. Jeżeli nie wiesz jak wymienić, to lepiej wygoogluj i oglądnij na youtube.

Lapka rozkładałem z 50 razy i jak by to była wina złego podłączenia czy coś to już by działało :D. Trzeba poświęcić pare dyszek i zamontować. Dzięki za pomoc 

Opublikowano

To wina zwarcia ścieżek na foliach,  nie miałeś raczej możliwości tego typu folie ( 3-6 warstw + obudowa klawiatury )  rozłożyć w klawiaturze a co dopiero złożyć dokładnie by ścieżki pasowały z dokładnością mniejszą niż minimetr. Zawsze taniej wychodziło wymienić klawiaturę, naprawiana klawiatura zaczyna się z czasem sypać i tak od zaśniedziałych ścieżek, napylanych na folii.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nowa klawiatura.
Czysczenie itp. nie da ci efektu a jak juz to i tak nie na dlugo. Z czasem znow zacznie wariowac.
Koszt nie jest ogromny. 

Znajdz_zps9604d9fb.jpg

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...