Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć FPS?

PatrykelBigBro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, chciałem się dowiedzieć jak zwiększyć fps w naszej ulubionej grze. Wcześniej miałem ok. 250fps a teraz nie wiadomo z jakiego powodu fps spadły do 80-120fps. Proszę o pomoc. Z góry dzięki :)

Moc ognia,jest nieograniczona...

iyg1ae.gif

Wszelki kontakt na forum.

Opublikowano

U mnie co update spadają... Zmniejsz jakość, rozdziałkę, na necie masz masę komend pod cfg na wydajność (kosztem grafiki oczywiście).

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Ja mając Win10 miałem 50 fps na fullscreen windowed 1080p. Aby z tym walczyć: wyłączyłem wszystkie programy żrące RAM (mam tylko 4GB i słaby procesor ku temu), ustawiłem tryb wyświetlania na Fullscreen (nie okienkowy, tylko ten... że tak powiem właściwy ^^), wszystkie opcje na low. Ten fullscreen "zamraża" wszystko działające w tle przez co zwiększa się ilość fps w grze. Dodatkowo możesz pokombinować z configami na fps. Możesz też dodać przy opcjach uruchamiania gry (steam biblioteka -> PPM na csgo i Właściwości, i wybierasz opcje uruchamiania) takie komendy jak: 

-novid (wyłącza początkowe intro)
-high (ustawia priorytet na wysoki)
-threads x (ilość rdzeni procesora, które będą wykorzystywane)

W niektórych przypadkach działa też dodanie

-nod3d9ex -nojoy (te wyłączają niektóre funkcje DirectX 9 i pomagają zwiększyć FPS na starszych komputerach)

Mi dzięki tym opcjom fpsy wzrosły do ~100-120 (przynajmniej u mnie na Windows 10 jest mniej fps niż tyle co miałem na Windows 7 - u mnie była reinstalka, ale wydaje mi się, że pogrzebanie w opcjach graficznych 10-tki również może dać jakieś rezultaty.

Musisz pamiętać, że zastosowanie tych opcji wpłynie wizualnie na grę, ale wydaje mi się to raczej oczywistą kwestią ^^

Pozdrawiam,

Tysian.

add.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...