Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Papka dla niedorozwojów...

.Yoshiaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam ogromny ból dupy i chciałbym o tym porozmawiać z ofiarami jego (bólu) powodu.

Nie od dzisiaj wiadomo, że masowe media zajmują się produkcją papki, która zwyczajnie ogłupia ludzi, wprowadza ich w swoisty matrix, rzeczywistość wypaczoną i nie mającą nic wspólnego z zasadami życia.

Przytoczę cytat z jednego z tabletoidów. Jest to "nałukowy łartykułł" na temat podnoszenia sobie IQ ( !!! ). A dokładniej podsumowanie tej śmiesznej rozprawki popartej pseudonaukowymi dowodami i doświadczeniami.

Szlifowanie zdolności umysłowych wymaga więc sporej wiedzy i multidyscyplinarnego podejścia: treningu pamięci wspomaganego kofeiną, przedzielanego zdrowym snem i ćwiczeniami aerobowymi, w połączeniu z komputerowymi grami wymagającymi skupiania uwagi i regularną lekturą. Dopiero to wszystko razem sprawi, że będziemy mądrzejsi, i to nie tylko w 2012 roku, lecz także później. Co prawda, nie będzie łatwo, ale warto spróbować.

- trening aerobowy, nie oszukujmy sie, nie mający praktycznie nic wspólnego z mózgiem

- komputerowe gry które oprócz skupienia oferują upośledzenie mózgu do działania w określonych schematach

- lektura... dla wiedzy

No tak, ćwiczenia aerobowe, gry, sen, trening pamięci na kokai... tfu kofeince oraz lektura sprawią, że będziemy mądrzejsi, nie mniej nie więcej. Podyskutowałbym ale, ale, to miał być artykuł na temat ilorazu IQ i jego rzekomego podnoszenia :D

To był prosty przykład, sieć, prasa, radio, telewizja - wszystkie te metody są zalane fałszywymi i głupimi informacjami, pseudo ynteligentni youtuberzy kurturarnie rozprawiając na tematy ścisłe powołują się na brukowce a wydarzenia na świecie istotne są przeinaczane/zastępowane bzdurami.

Aktualnie żyję w kraju tzw. I świata i nie pojmuję jakim cudem ludzi bardziej może obchodzić los zwierząt niż bezdomnych. Tu kurvva psy mają większe prawa niż szarzy ludzie... Dlaczego?

Powiedzcie mi, czy na prawdę ludzie wierzą w całą tą gównoburzę podawaną im na tacy? Czy wy szukacie prawdy czy jecie to gówno?

Sorki ale muszę się wypłakać, nie mam znajomych, z którymi mógłbym podyskutować na ten temat bo oni wierza w media a nie zduszę tego w sobie :D

sygna.png

Opublikowano

Nie mam pojęcia kto jeszcze czyta gazety(te internetowe) w dzisiejszych czasach. Oglądanie telewizji także jest dla mnie głupotą.

Opublikowano

Nie mam pojęcia kto jeszcze czyta gazety(te internetowe) w dzisiejszych czasach. Oglądanie telewizji także jest dla mnie głupotą.

Telewizja to nie tylko wiadomości i panorama. No, ale ok. Internet już Cię zmanipulował.

Opublikowano

Kiedyś telewizja pokazywała fajne rzeczy. Na przykład fajne seriale, a teraz to tylko Dlaczego ja lub Trudne Sprawy które robią gówno z mózgu.

Kiedyś to lubiłem sobie pooglądać Wydarzenia :v A teraz w ogóle telewizji nie oglądam. Reklamy co 5 min na 10 min, a potem gówno programy.

Opublikowano

Ja telewizji nie oglądam bo nie mam telewizora niestety, ale prawda jest taka ze to że oglądasz telewizje nie jest jednoznaczne z ogłupieniem samego siebie, i tak jest ze wszystkim. To czy to Cię ogłupia zależy od sposobu w jaki do tego podchodzisz. To twoja sprawa czy w to uwierzysz, czy może wyrobisz sobie własny pogląd na daną sprawę czy może samemu sprawdzisz to zamiast opierać się na tym co ktoś inny mówi.

Mam prosty przykład, ja napierdzielam w gry komputerowe równo, lektury tj rozumiem ze książki tez czytam a jeszcze głupszej dzidy od siebie samego nie widziałem. Może to dlatego ze telewizji nie oglądam? hmmmm.....

Informacje informacjami, ale to że jest tak napisane nie znaczy ze to jest prawda. Zwłaszcza jeśli mówimy o wszelkich mediach. Jeśli ktoś pozwala zeby te wszystkie pierdoły które w dzisiejszym świecie mają takie znaczenie, tak bardzo wpływały na osobę, zamiast spojrzeć na wszystko z boku, z innej perspektywy i  samemu ocenić samemu pomyślec, no cóz. Selekcja naturalna.

Opublikowano

No fajnie, fajnie. Ale masowe media to nie tylko telewizja - to też przede wszystkim internet. Każdy człowiek to indywiduum i rozwija się według własnych predyspozycji - w końcu gdyby było inaczej, proces edukacyjny wyglądałby jak produkcja taśmowa (i w gruncie rzeczy powoli tę właśnie produkcję zaczyna przypominać), tym czasem wyróżniamy milion pińcet typu człowieka, na którego kształtowanie niekoniecznie miały wpływ lektury, wartościowe filmy czy (najbardziej kuriozalny argument, jaki istnieje) gry komputerowe. 

Jesteś tym, kim chcesz być i to od Ciebie zależy, w jakim kierunku będziesz szedł - czy pójdziesz za stadem baranów, czy obierzesz własną ścieżkę; czy zaczniesz myśleć samodzielnie o sobie i swojej przyszłości, czy będziesz tkwił w miejscu w nadziei, że ktoś przeżyje życie za Ciebie.

Do wszystkiego trzeba podchodzić z rozsądkiem. Przyswajanie każdej podanej informacji jako prawdy jest objawem zidiocenia, a tego niestety nie leczą.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Telewizja to nie tylko wiadomości i panorama. No, ale ok. Internet już Cię zmanipulował.

Zmanipulował? Proszę Cię. Internet to też nie tylko wylęgarnia hejterów.

Opublikowano

Zmanipulował? Proszę Cię. Internet to też nie tylko wylęgarnia hejterów.

Hejter, kuźwa, co to za słowo w ogóle jest? 

Sęk w tym, że internet to najsilniejszy z manipulatorów, bo nie jest niczym ograniczony. Ktoś powie Ci - sprawdź to, to i to i Ty idziesz tym tropem, zagłębiasz się w to czytając wikipedie, artykuły i inne pierdoły. W 80% przypadków pojawia się jeden lub kilku prowodyrów, którzy na celu mają przykucie Twojej uwagi. Doskonałym przykładem jest tutaj e-kampania Korwina i jego "elektorat", który zielonego pojęcia nie ma o tym, co się dzieje w tym kraju i marzy o Eldorado w grajdole. 

W telewizji barany mają przynajmniej tę maleńką dozę informacji, dzięki którym można im nadal prać mózgi. I jest to naprawdę nikła cząsteczka tego, co czyha w internecie. W telewizorze nikt nie powie Ci bezpośrednio, w co masz wierzyć i jakie ideały wyznawać - w internecie bez większego problemu kompletnie nieznajoma Ci osoba może wręcz narzucić to, co się w Tobie później zakorzeni. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Hejter, kuźwa, co to za słowo w ogóle jest? 

Sęk w tym, że internet to najsilniejszy z manipulatorów, bo nie jest niczym ograniczony. Ktoś powie Ci - sprawdź to, to i to i Ty idziesz tym tropem, zagłębiasz się w to czytając wikipedie, artykuły i inne pierdoły. W 80% przypadków pojawia się jeden lub kilku prowodyrów, którzy na celu mają przykucie Twojej uwagi. Doskonałym przykładem jest tutaj e-kampania Korwina i jego "elektorat", który zielonego pojęcia nie ma o tym, co się dzieje w tym kraju i marzy o Eldorado w grajdole. 

W telewizji barany mają przynajmniej tę maleńką dozę informacji, dzięki którym można im nadal prać mózgi. I jest to naprawdę nikła cząsteczka tego, co czyha w internecie. W telewizorze nikt nie powie Ci bezpośrednio, w co masz wierzyć i jakie ideały wyznawać - w internecie bez większego problemu kompletnie nieznajoma Ci osoba może wręcz narzucić to, co się w Tobie później zakorzeni. 

Wiedziałem że będzie o Korwinie. Ale cóż nie masz co się zbliżać do jego poziomu intelektualnego, ahh te kobiety....

Deus vult

Opublikowano

Wiedziałem że będzie o Korwinie. Ale cóż nie masz co się zbliżać do jego poziomu intelektualnego, ahh te kobiety....

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Masz tego swojego inteligenta, prawicowa ograniczona amebo:

Jeśli ktoś twierdzi, że podpisanie traktatu pokojowego to "czysta formalność, po co się czepiać..." to niech odpowie na pytanie. DLACZEGO W TAKIM RAZIE RFN KATEGORYCZNIE ODMAWIA DOPEŁNIENIA TEJ DROBNEJ FORMALNOŚCI?

Podczas seksu z kobietą, zawsze się trochę gwałci.

Wiadomo, że kobieta przesiąka poglądami człowieka, z którym sypia. Ostatecznie (Natura czy Bóg – nie będziemy się spierać) nie po to tak skonstruował mężczyzn, by setki tysięcy plemników się marnowały; wnikają one w ciało kobiety i przerabiają ją na obraz i podobieństwo mężczyzny, do którego ona należy.

A ode mnie tyle:

406171451393324729602.gif

EDIT: Właściwie adnotacja.

To jest doskonały przykład manipulacji i narzucania poglądów. W TV tego nie uświadczycie ;-)

Qui est le prochain?

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Masz tego swojego inteligenta, prawicowa ograniczona amebo:

Jak ostro. Po co te emocje?  To jedynie świadczy o tym że kobiety nie powinny opuszczać kuchni. <3

Deus vult

Opublikowano

Jak ostro. Po co te emocje?  To jedynie świadczy o tym że kobiety nie powinny opuszczać kuchni. <3

Gdzie emocje? To było ostro? Ty nie wiesz, co to znaczy ostro. Zresztą się nie dziwię! Jestem przekonana, że człowiek, który uznał kobietę (w tym matkę, mniami) za kuchenną służkę ograniczoną umysłowo jako takiego kontaktu fizycznego z kobietą nie miał, co w gronie korwinowców bardzo powszechne. Pozdrawiam z kuchni, jestem w trakcie przygotowywania francuskiego casserole na bazie Beaujolais Nouveau według oryginalnego przepisu Marie-Antoine Careme <3

Aż dziw bierze, że takie jednostki nadal ciągną swoją działalność, jeszcze w czasach pozornej liberalizacji. Bezpośrednie wpływanie na czyjeś poglądy i rzucanie populistycznymi (tak, nawet w przypadku korwinistów, sic!) hasłami, to takie typowe...

Qui est le prochain?

Opublikowano

Gdzie emocje? To było ostro? Ty nie wiesz, co to znaczy ostro. Zresztą się nie dziwię! Jestem przekonana, że człowiek, który uznał kobietę (w tym matkę, mniami) za kuchenną służkę ograniczoną umysłowo jako takiego kontaktu fizycznego z kobietą nie miał, co w gronie korwinowców bardzo powszechne. Pozdrawiam z kuchni, jestem w trakcie przygotowywania francuskiego casserole na bazie Beaujolais Nouveau według oryginalnego przepisu Marie-Antoine Careme <3

A to dymanie(przepraszam za wulgaryzmy, ale do niektórych inaczej nie dociera)  i roznoszenie HIV, to teraz jakiś nowy wyznacznik poziomu intelektualnego wśród środowisk lewicowych(antifa)? Ja nie utożsamiam się z tym zachowaniem, nawet nie zwierzęcym(żeby tutaj zwierząt nie obrazić). To tylko świadczy o tym że lewica w niczym nie różni się od zarazy planktonowej, przenoszonej, przez główny ściek medialny. 

ps.

Moja Mama bardzo by chciała pozostać w kuchni, gdyby tylko Ojciec wyżywił rodzinę(jak na czas obecny niemożliwe). 

Ale czasami zdarzają się wyjątki, z wielkimi ambicjami które są szybko gaszone przez strukturę rzeczywistości. 

Deus vult

Opublikowano

A to dymanie(przepraszam za wulgaryzmy, ale do niektórych inaczej nie dociera)  i roznoszenie HIV, to teraz jakiś nowy wyznacznik poziomu intelektualnego wśród środowisk lewicowych(antifa)? Ja nie utożsamiam się z tym zachowaniem, nawet nie zwierzęcym(żeby tutaj zwierząt nie obrazić). To tylko świadczy o tym że lewica w niczym nie różni się od zarazy planktonowej, przenoszonej, przez główny ściek medialny. 

ps.

Moja Mama bardzo by chciała pozostać w kuchni, gdyby tylko Ojciec wyżywił rodzinę(jak na czas obecny niemożliwe). 

Ale czasami zdarzają się wyjątki, z wielkimi ambicjami które są szybko gaszone przez strukturę rzeczywistości. 

W takim razie z całego serca współczuję mamie, której ambicje stłamszone zostały prawdopodobnie dzięki niespodziewanemu poczęciu, bo tak jest w 99,9% przypadków. Nie wiem, co w Waszym chorym, prawicowym mniemaniu ma seksualność człowieka do jego poziomu umysłowego. Według normalnych ludzi jest to po prostu element ludzkiej egzystencji, a nie czynnik grzechogenny, który oddala o zbawienia - bo to, co tutaj przywołujesz to tylko kościołowe bzdurowanie, tylko w inne stuły przywdziane. Poczytaj sobie starożytnych, do których tak często odwołuje się Wasz lider nie mając zielonego pojęcia, co parafrazuje. 

Moja cudowna ambicja zaowocowała miesiąc temu, a to, co osiągnęłam i do czego doprowadziłam w pełni samodzielnie prosperuje bajecznie, bo doskonale to mało powiedziane. Współczuję też Waszym zakleszczonym kłamliwą ideologią móżdżkom, bo brak jakichkolwiek ambicji z wyjątkiem mrówczej pracy na rzecz niczego to prawdziwa tragedia. Właściwie... Mówiłeś coś o zwierzętach, nie? Nie obrażając zwierząt - to, co przedstawiłeś jest modelowym przykładem zachowań w stadzie. Polowanie, opieka nad młodymi i tak dalej. Ot, mistyczni ubermenschen! :-)

Qui est le prochain?

Opublikowano

­Psy są słodsze od bezdomnych ludzi więc na nie więcej zwraca się uwagę ponieważ kiedy coś jest słodkie lub piękne to przecięty umysł człowieka traktuje to lepiej jako iż daje mu to przyjemność z patrzenia(przykład: gentlemani wobec kobiet). Jest to też spowodowane tym, że ludzie często myślą, że inni myślą ich tokiem myślenia więc mały piesio w błocie to dramat dla zwyczajnego umysłu bo sam by tak to odebrał gdyby był na miejscu tego pieska. 

Ludzie wierzą w te rzeczy bo są podawane przez dosłownie bogate źródła informacji a kiedy ktoś jest bogaty jest traktowany przez zwyczajne umysły jako lepszy bo jakoś te pieniądze musiał zdobyć więc jest pewnie mądry. Jeżeli firma/produkcja jest sławna i bogata to staje się bardziej wiarygodna i pokolenia ludzi łapią się na to bo "ojciec mówił, że w telewizji mówili, że..." i automatycznie przechodzi to na kolejne pokolenia ponieważ ludzie zazwyczaj nie podważają moralnego autorytetu kochanego rodzica. Kolejną rzeczą jest np. to, że informacja powtarzana wystarczająco dużo razy dla przeciętnego umysłu może stać się prawdą(tok myślenia: bo jak dużo ludzi w to wierzy to znaczy, że to prawda)

Nie muszę szukać prawdy, do mnie po prostu nie dochodzą kłamstwa. Mógłbym o wiele więcej napisać o tym ale mi się nie chce  :yay:

Opublikowano

Wiadomo że idiokracja i w ogóle głupoty w mediach, ale co z tego? Że ogłupienie, to trochę przesada.

W sumie to można uznać, że to całe nasze życie to szopka i zostać dzieckiem kwiatem.

@Mexantine

Ale godność to ty miej i wojciecha to ignoruj.

Bóg to twoje sumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...