Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jaki będzie najlepszy zegar redstonowy minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Razem z kumplem budujemy pewien serwer i ja zająłem się częścią portali. W skrócie portale te mają tepać na dany świat tylko jeżeli gracz ma przedmioty dozwolone lub słabsze, w przeciwnym wypadku ma tepać na spawn. Nie umiem pisać pluginów, ale za to jestem całkiem niezły w skipcie, postanowiłem więc te portale napisać w skrpicie, jednak okazało się że nie do końca mi to wychodzi, bo chyba jest jakiś bug w tym pluginie. Następnego dnia wpadłem na pomysł żeby napisać w sk tylko odpowiednią komendę, a potem wywoływać ją jedynie w command blocku. Tak też zrobiłem i co ? działa :D. TYlko niestety żeby portale cały czas działały potrzebny jest zegar który będzie na tyle szybki żeby gracze nie zdążyli przejść przez granicę która teleportuje, i na tyle stabilny, żeby po restarcie serwera wznowił działanie. Mój jedyny pomysł to zegarek hopperowy, który niestety jest za wolny :(. I tu jest moje pytanie: Czy znacie jakiś lepszy zegarek którego mógłbym użyć, bez obaw że po restarcie maszyny będę musiał go restartować i był szybki mniej więcej 1 do max 5 ticków ? Pomożecie ?

Moje skrypty na mpc:

[DL] Autorski skrypt: HERO STATS! [DL], Skrypt na event [DL], Skrypt na czaso-zmieniacz, [DL] Skrypt trollowy na crash,  [DL] Autorski skrypt na podatki !

Nie bądź żyd ! Pokaż pejsy !!! :D

Opublikowano

Najszybszy jaki znam to dwa bloki Stone do jego boków przednich i tylnych doczepiasz czerwona pochodnie jeżeli chcesz aby można go było wyłączać/włączać kiedy się chce to zamiast jednej z pochodni daj dźwignię. Na Stone i wokół dajesz redstone i gotowe.

j

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...