Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z prędkością internetu

JebamNaTo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj podłączyli mi nowy internet (120 mb/s) a na speed teście jest tylko 65 mb/s spodziewałem się że nie będzie równego 120 ale to delikatna przesada oczywiście internet jest podłączony na kabel. No więc spytałem się gościa który to montował o co chodzi on mi powiedział że mój komputer po prostu więcej nie obsługuje trochę się zdziwiłem ponieważ mój komputer jest dosyć nowy no ale cóż teraz moje pytanie brzmi jak pod zespół za to odpowiada ?

PS Jeśli to nie ten dział to przepraszam.

Opublikowano

Pochwal się sprzętem przez jaki  jest podłączony internet, router, wifi karta sieciowa. 

Nigdy nie będziesz miał 120 Mbps bo to nie możliwe, to tylko maksymalna przepustowość sieci a nie transferów ! Ludzie zacznijcie używać mózgu i  czytać umowy jakie podpisujecie a nie piszcie potem głupot.

Jak chcesz mieć łącze o podobnej wydajności wydaj kilka tysięcy na sprzęt z łączami komutowanymi wpiętymi do internetu bezpośrednio.  

Maksymalne transfery z internetu  po zwykłych sieciach dla biedniejszych użytkowników ( innych niż biznesowy czy firmy ) to w granicach 3-6 Mb/s i praktycznie nigdy nie będzie większych   ( ok 20-40 MBps ) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Kabel idzie od rutera do komputera a karta sieciowa jest zintegrowana. A co do umowy to ja wiedziałem że nie bedzie 120 ale bardzie mnie zastanawia czy mój komputer może być przyczyną wolniejszego łącza.

Ktosiu a powiedz mi jak Ci działą UPC  bo w sumie to mam z tej samej firmy i mieszkamy w tym samym mieście 

Opublikowano

Nie mamy bo to swoją sieć widzisz :P

Po LAN w domu  działa pewnie karta w half duplex czyli dobrze pokazuje w testach. 

Karta w kompie nie ma znaczenia bo transfery ustala router 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...