Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hard Mode,raczej jego brak.

bartolonio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Pokonałem dzisiaj z kolegą wall of flesh'a  wydropił ten młot itd. A na czacie pojawił się napis , że został pokonany. Sprawdzając na wiki powinien pojawić się jeszcze napis: The ancient spirits of light and dark have been released. Lecz takiego czegoś nie było. Nie pojawił się biom hallow. Jedyne co zadziałało, chyba to , że po zniszczeniu altarów pojawiły się nowe rudy. Prosiłbym o pomoc jak to naprawić

błagam zdejmijcie mi chociaż kilka %!!

Opublikowano

A więc wszystko z hardmoda masz poza biomami. Ja zgaduję że po prostu je przeoczyłeś. Podejrzyj sobie mapę jakimś TEditem i sam się przekonaj. (powierzchniowy Hallow w rzadkich przypadkach może się w jakiejś dziurze lub na granicy dżungli z corruptem, jest wtedy mały i nie ma możliwości rozrosnąć)

Opublikowano

Jakby się okazało że rzeczywiście jest jakiś błąd, to w TEdicie jest opcja Hardmode:

70439145149384085227.png

Odznacz ją oraz odznacz WoF-a w liście pokonanych bossów. Wejdź do gry i zabij go jeszcze raz, tym razem powinno wszystko działać, tak sądzę.

Opublikowano

To tak rudy nowe są. Biomu nie ma, sprawdziłem dokładnie.

I z tego co mi wiadomo Crimson teraz powinien się rozrastać na harmordzie i chyba się rozrasta:

Przechwytywanie1.md.png

Tak to wygląda z poziomu programu.

Przechwytywanie.png

Sprawdziłem na Edytorze map nigdzie nie ma nowego biomu Tak samo z poddziemnym hallowem. Nie ma nigdzie

Co to jest ?
Hallow Bg-1

Przechwytywaniea0326.png

Naprawione po 8 zabiuciu wall of flesh'a zadziałało c:

błagam zdejmijcie mi chociaż kilka %!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...