Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Właściwe miejsca na podłożenie bomby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wlatuję tutaj z poradniczkiem, dla bardziej początkujących graczy, niż weteranów. Pokazałem w nim moim zdaniem odpowiednie miejsca na plant paki, które ułatwią nam wygranie rundy.

Zawarłem w nim większość map turniejowych z wyjątkiem traina, na którym mało gram więc się nie wypowiadam:)

https://www.youtube.com/watch?v=fjF3omgcpq4

Przy okazji jeśli ktoś nie widział wcześniejszych moich poradniczków to zachęcam to obejrzenia, bo można się w nich nauczyć wielu ciekawych zagrań. Szczerze przyznam, że czasami sam sobie wracam do moich filmów i przypominam niektóre granaty, bo człowiek ma słabą pamięć i nie jest w stanie spamiętać ich wszystkich:D

Pozdrawiam:)

graphic.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Plant A [ Dust II ] - Zgoda, na paczce najlepiej

Plant B [ Dust II ] - Nie zgodzę się, że w rogu, lepiej przy wysokiej, podwójnej skrzynce położyć ( nie za skrzynką, przy skrzynce ). Widzimy ją wtedy z trupa, z platformy, z bramy, z okna, z auta.

Plant B [ Dust II ] - Chowanie, zły pomysł, widzimy tylko z platformy pakę, chociaż zgodzę się że kilka sekund może uratować.

Plant A [ Mirage ] - Najlepiej plantować na rogu palących skrzynek. Tak jak ty kładłeś na rampę, tylko podejść bardziej w BS. Widać wtedy z Connectora, z CT, z pałacu, z rampy i schodów.

Plant B [ Mirage ] - Też źle pokazałeś. Najlepszy plant jest w środku BS, na znaku "Bombsite B". Widać wtedy z apartów, z balkonu, z auta, z kuchni, z foresta i z shorta.

Plant A [ Cache ] - Najlepszy plant jest przy czerwonej od środka ( shorta ). Widać również z większości pozycji ( tylko nie widać z drzwi i siatki ). [ Pokazałeś to, ale to jest najlepszy, po prostu mówię graczom ]

Plant B [ Cache ] - Najlepiej kłaść z przodu ( od strony ventów ) standardowego miejsca.

Reszty filmu nie oglądałem, nie miałem czasu. Najwyżej coś jeszcze dopisze.

Opublikowano

Plant A [ Dust II ] - Zgoda, na paczce najlepiej

Plant B [ Dust II ] - Nie zgodzę się, że w rogu, lepiej przy wysokiej, podwójnej skrzynce położyć ( nie za skrzynką, przy skrzynce ). Widzimy ją wtedy z trupa, z platformy, z bramy, z okna, z auta.

Plant B [ Dust II ] - Chowanie, zły pomysł, widzimy tylko z platformy pakę, chociaż zgodzę się że kilka sekund może uratować.

Plant A [ Mirage ] - Najlepiej plantować na rogu palących skrzynek. Tak jak ty kładłeś na rampę, tylko podejść bardziej w BS. Widać wtedy z Connectora, z CT, z pałacu, z rampy i schodów.

Plant B [ Mirage ] - Też źle pokazałeś. Najlepszy plant jest w środku BS, na znaku "Bombsite B". Widać wtedy z apartów, z balkonu, z auta, z kuchni, z foresta i z shorta.

Plant A [ Cache ] - Najlepszy plant jest przy czerwonej od środka ( shorta ). Widać również z większości pozycji ( tylko nie widać z drzwi i siatki ). [ Pokazałeś to, ale to jest najlepszy, po prostu mówię graczom ]

Plant B [ Cache ] - Najlepiej kłaść z przodu ( od strony ventów ) standardowego miejsca.

Reszty filmu nie oglądałem, nie miałem czasu. Najwyżej coś jeszcze dopisze.

Może i są najlepsze ale zależy też jaka będzie sytuacja, może np. nie zdążyć splantować np. na shorta to zaplantuje sobie szybko na longa.

Planty są dobre, filmik też dobry.

Początkującym się jak najbardziej przyda.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

@up Przecież nie piszę, że w każdej sytuacji najlepsza. Napisałem ogólnie, jeżeli drużyna zajmie BS, te co wypisałem są najlepsze. Gram lanowo i z chłopakami zawsze tak robimy. Chyba, że nie ma czasu, to wtedy zależnie od sytuacji. Tylko my mamy ustawienia pod to ustalone, także sprawa indywidualna.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A moje zdanie jest takie żeby plantować tam gdzie się chce w danym momencie schować, tzn. żeby ją mieć na widoku z danego miejsca, bo to jasne że jak na d2 położysz bombe na tej "paczce" i pójdziesz do tuneli to cos jest nie tak :s

• 4 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...