Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wolna prędkość internetu LTE

vouc3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam internet Plus LTE - 25GB w dzień i 100 w nocy. Problemem jest limit, wysoki ping (80-110) i wolna prędkość pobierania. Mieszkam na wsi, umowa podpisana na 1 rok jeszcze,wiec jestem skazamy na plus. Mojej mamie powiedzieli,że jeżeli złapiemy LTE (teraz chodzi mi HPSA+) to będzie bez limitu, wątpie,że to prawda. Obecna antena (zwana przez was gó,,,nianymi białymi kijkami) nie pozwala na LTE wiec mam 2 pytania:

1.Jest sposób,żeby w plus LTE dopłacic te 10-15 zł i mieć internet bez limitu ?

2.Jaka antena za max 350-400zł ??? Jak się bedzie sprawowała ?

Sprzęt :

Modem: Huawei e3372s-153

Router: D-Link DWR-116

Antena: AK C2 uni (chyba,ale jak wiadomo to obok anteny nie leżało)

Opublikowano

1) Sam się spytaj operatora , masz salony obsługi od tego czyli wyślij mamę albo niech zadzwoni bo to tylko ona może załatwić i pytać. 

2 ) Skoro masz problem z odbiorem sygnału wystarczy antenę dookólną co masz wymienić na kierunkową i ustawić sobie na nadajnik. Niewiele to pomoże., zwłaszcza przy łączach LTE które uzależnione są od ilości użytkowników zalogowanych w nadajnikach. 

Do modemu najlepiej dobrać coś z oferty HUAWEI , anten nie brak kierunkowych.

Czy będzie działała taka antena z i złapie LTE  sprawdzisz sobie sam jak podłączysz, bo nikt nie jest w stanie zagwarantować. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Możesz jeszcze powiedzieć dlaczego internet bez anteny jest lepszy

modem - 80-100 pingu czasami skacze 800

modem + antena 100-120 pingu czasami skacze do 1500

Opublikowano

Bo ktoś rozumny ustawiając antenę ustawił ją pewnie na najsilniejszy nadajnik w okolicy a że przy okazji nie jest to nadajnik Plusa to już wiesz dlaczego  

Opublikowano

Jest tez taka sprawa, ze bts moze byc przeciazony, tez mam lte z plusa i powiem Ci, ze jest roznica w nocy a w dzien (w dzien czasem taka patola, ze yt w 360p ledwo chodzi). Sprawdz jak Ci chodzi w nocy, a w dzien. Nie rozumiem tez tego, ze jak bedziesz mial lepszy sygnal, to Ci zdejma ograniczenie? Bez sensu. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ja też mam dużo lepszy net w nocy - stałe 78 pingu.

A z tym limitem i LTE skopiuje  wypowiedz która wszystko wyjaśni :

,,W salonie Plusa tak mi wytłumaczyli sprawę z prędkościami. Jeśli jesteśmy poza zasięgiem LTE (np.mamy EDGE, 3G, UMTS) w np. abonamencie za 59,90 mamy pakiet 20gb danych do wykorzystania i internet śmiga z odpowiednią prędkością - jeśli przekroczymy pakiet 20gb - prędkość masakrycznie spada. Jeśli mamy zasięg tylko w LTE w tym samym abonamencie to śmigamy bez limitu danych ale cały czas z prędkością do max. 10 mb/s (powyższy pakiet 20gb nie obowiązuje). Im wyższy abonament tym oczywiście jest wyższy pakiet gb i w LTE wyższa maksymalna prędkość. aha, gdy nie mamy e-faktury to doliczają 10 złotych do abonamentu - czyli zamiast 59,90 płacimy 69,90. Umowa jest na 25 miesięcy. Tak mi właśnie powiedzieli w Plusie. Mam nadzieję, że coś pomogłem,,

@Oski0202 - ile masz gb limitu ja mam 25gb

Opublikowano

Nie wygląda na przeciążony BTS skoro bez anteny łapie mu lepiej, źle jest ustawiona antena. Praktycznie to powinna wzmacniać sygnał a jak widać znajduje się pewnie w cieniu.  

Zawsze jest możliwość przestawić w inne miejsce albo pobawić się anteną kręcąc nią, opcją jest zamiana miejscami  anten ( pionową na poziomą i poziomą na pionową ) ,  musiał byś odkręcić obydwie anteny i zamocować ponownie, wystarczy odkręcić motylki ;) 

Tak przy okazji , jak ty podpiętą masz antenę do tego modemu ?  Możesz zamienić miejscami kable  i sprawdzić .

Opublikowano

@Ktosiu miałem antene z jednej str i było gorzej myslałem,że to tego wina miejsca,wiec dałem na 2 srtone domu i sytuacja ta sama.

Modem do anteny mam podłączony 2 kabelkami,jak zabaczyłem,że sygnał słaby to zamieniałem miejscami kabelkami i nic.

@Oski0202 jaką masz umowe ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...