Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwrot uszkodzonych słuchawek

piotr11104

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Wie ktoś może, czy jest możliwość zwrotu uszkodzonych słuchawek w Media Markt, ale w taki sposób, bym dostał pieniądze, nie jakiś kupon na x kwotę do wydania w ich sklepie?
Słuchawki są uszkodzone, ale jest to wada mechaniczna, więc gwarancja obowiązuje.

Opublikowano

Na pewno, po prostu dajesz dowód zakupu i sprzęt z oryginalnym opakowaniem i prosisz o zwrot pieniędzy. Mogą szemrać, ale ostatecznie masz możliwość wywalczyć swoje. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Jeżeli były takie na początku to gwarancja u sprzedawcy!!! zwrot jest zawsze na warunkach sklepu. Zapoznaj się z prawami konsumenta, strasznie pomoże Ci to w dyskusji ze sprzedawcą.­

Opublikowano

Ja oddalem uszkodzone sluchawki steelseries ufc naprawy w Saturnie (mialy uszkodony kabel przy mini jacku) okres po jakkm mialem dostac mial wynosic ok 14dni, a laskawie odezwali sie po poltorej miesiaca kappa. Koniec koncow w sklepie powiedzieli, ze nie oplaca sie naprawiac i oddali hajs

Opublikowano

Ja oddalem uszkodzone sluchawki steelseries ufc naprawy w Saturnie (mialy uszkodony kabel przy mini jacku) okres po jakkm mialem dostac mial wynosic ok 14dni, a laskawie odezwali sie po poltorej miesiaca kappa. Koniec koncow w sklepie powiedzieli, ze nie oplaca sie naprawiac i oddali hajs

W Media Markt sytuacja wygląda ponownie (oddawałem inne słuchawki) okres naprawy wynosił 14 dni, a oddawali słuchawki po miesiącu, więc nie za bardzo mam ochotę czekać aż łaskawie wymienią jacka, co zajmuje 5 minut.

Opublikowano

W Media Markt sytuacja wygląda ponownie (oddawałem inne słuchawki) okres naprawy wynosił 14 dni, a oddawali słuchawki po miesiącu, więc nie za bardzo mam ochotę czekać aż łaskawie wymienią jacka, co zajmuje 5 minut.

gdybyś znał swoje prawa konsumenta, byś wiedział że mają obowiązek zwrócić Ci pieniądze jeżeli naprawa trwa dłużej niż 14 dni + 1 min.

­

Opublikowano

@AnayerTeam

Co ty gadasz?

Ostatnio kupilem słuchawki i okazało się że są uszkodzone nie wiadomo dlaczego

oddali mi 300 zł w Legnicy

Opublikowano

@Amove

Jak moje słuchawki "złamały się w pół" to troche posiedziałem nad umową bo troche jednak one kosztowały, 900 zł. Według ich regulaminu mogą ci oddać nowe, naprawić albo dać kupon danej wartości do wykorzystania w ich sklepie.

Opublikowano

@Amove

Jak moje słuchawki "złamały się w pół" to troche posiedziałem nad umową bo troche jednak one kosztowały, 900 zł. Według ich regulaminu mogą ci oddać nowe, naprawić albo dać kupon danej wartości do wykorzystania w ich sklepie.

Jak przejdziesz przez gimnazjum i dojdziesz w końcu do szkoły średniej to na lekcji przedsiębiorczości dowiesz się o czymś takim, jak "prawa konsumenta". Każdy produkt, który jest niezgodny z umową (czy to zawartą słownie, czy pisemnie) MUSI zostać wymieniony na nowy lub zwrócona powinna być gotówka. Polecam przeczytać: http://www.prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/. Gwarancja w tym przypadku tutaj nie obowiązuje. Dot. to każdej firmy działającej na terenie Polski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...