Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy komputer nadaje się do streamowania?

KurytPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie brzmi czy mój sprzęt da sobie rade z streamami?

Procesor: Procesor Intel Core i3-4170, 3.70GHz, 3MB
Karta graficzna: MSI GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 128bit
Ram: 8GB
Prędkość pobierania: 32.56 mb/s
Prędkość wysyłania: 4.47 mb/s

Proszę napisać jeśli tylko podzespoły są za słabe albo internet.
Myślę że wystarczająco dużo informacji podałem. Jeżeli coś to napiszcie co mam jeszcze podać.
Proszę o pomoc. Dziękuje

Opublikowano

Procesor: Procesor Intel Core i3-4170, 3.70GHz, 3MB - Zależy, co będziesz stremował ale myślę ze jakoś pójdzie.
Karta graficzna: MSI GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 128bit - Zależy, przy jakich grach, ale myślę ze sobie poradzić, bo sam ja mam i spokojnie daje sobie rade.
Ram: 8GB - OK
Prędkość pobierania: 32.56 mb/s - OK
Prędkość wysyłania: 4.47 mb/s - OK

A co będziesz streamował?

Tu masz moje specyfikacje:

PROCESOR: Intel® Core™ i5-44603.40GHz

KARTA GRAFICZNA: GeForce GTX 750 Ti2GB

pamięć karty graficznej: 2048 MB

RAM: 8GB

rodzaj zastosowanej pamięci
  • DDR3-1600 (PC3-12800)
typ dysku twardego 1
  • hybrydowy
pojemność dysku twardego 1
  • 1000 GB
interfejs dysku twardego
  • Serial ATA/600\

Całość mnie kosztowała około 4 tyś, i pozostałem podzespoły.

dca3dc723cc51.png

Uczeń
Opublikowano

@rafikozakk
To ładnie cie w c***a zrobili jak 4 kafle dałeś za gtx 750 ti i i5 4460  T_T 

Streamek da rade na tym kompie ale wodotrysków to nie będzie.

Opublikowano

@KurytPL

Ja muszę czekać do 1 stycznia wtedy mi włączają nowy internet i większy upload teraz stremowałem na 0.70 przeważnie takie gry jak Minecraft oraz Osu i dało rade, ale komputer miał mocne obciążenie i miałem duży ping.

Spokojnie uciągniesz cs:go albo mc a ile w nich masz FPS?

@sxa

@rafikozakk
To ładnie cie w c***a zrobili jak 4 kafle dałeś za gtx 750 ti i i5 4460  T_T 

Streamek da rade na tym kompie ale wodotrysków to nie będzie.

Sam dysk SSD do tego komputera kosztuje 1500zł+

Jeszcze i5 4460 ma normalnie 3.20GHz ja mam 3.40GHz ( Intel® Core™ i5-4460 Processor (6M Cache, up to 3.40 GHz)

itp.

dca3dc723cc51.png

Uczeń
Opublikowano

@KurytPL

Ja muszę czekać do 1 stycznia wtedy mi włączają nowy internet i większy upload teraz stremowałem na 0.70 przeważnie takie gry jak Minecraft oraz Osu i dało rade, ale komputer miał mocne obciążenie i miałem duży ping.

Spokojnie uciągniesz cs:go albo mc a ile w nich masz FPS?

@sxa

Sam dysk SSD do tego komputera kosztuje 1500zł+

Jeszcze i5 4460 ma normalnie 3.20GHz ja mam 3.40GHz ( Intel® Core™ i5-4460 Processor (6M Cache, up to 3.40 GHz)

itp.

@rafikozakk

Co do dysku SSD to nie wątpie  :D ale i tak po odjeciu tego od 4000, zostaje 2,5k. Więc dałeś 2500 za gtx 750 ti i i5 4460, też ładnie cie w c***a zrobili.

To twoje i5 4460 jest nienormalne? Każdy i5 4460 ma 3,2GHZ ale w trybie Turbo ma 3,4GHZ xD, sory ale rozbawiło mnie to, że twója i5 ma 3,4 ghz hah.

Opublikowano

@rafikozakk ale przecież każdy i5-4460 ma 3.4GHz w Turbo, więc nie masz wyjątkowej sztuki, która jest mocniejsza, bo takich NIEMA.

Co do tematu, to grafika da radę, pytanie jak z procesorem. Możesz próbować i powinien jako tako dawać radę, ale zalecam ci i tak zmianę na i5-4460 (lub podobne modele, i5-4440,4430 etc.) nawet używane z allegro.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@rafikozakk

Co do dysku SSD to nie wątpie  :D ale i tak po odjeciu tego od 4000, zostaje 2,5k. Więc dałeś 2500 za gtx 750 ti i i5 4460, też ładnie cie w c***a zrobili.

To twoje i5 4460 jest nienormalne? Każdy i5 4460 ma 3,2GHZ ale w trybie Turbo ma 3,4GHZ xD, sory ale rozbawiło mnie to, że twója i5 ma 3,4 ghz hah.

@ A ja kupowałem cały komputer ze wszystkim płyta główna obudowa itp.

dca3dc723cc51.png

Opublikowano

@JacoH narazie nie mam kasy na zmianę muszę sobie z tym dawać radę. Więc jako tako pójdzie... Da rade lecz na najwyższych czy nie?

Opublikowano

Wszystko zależy także od tego jak zajmujesz się komputerem i systemem. Jeżeli masz zadbany, nie zasyfiony i zawirusowany, zaktualizowany i wgl to myślę, że nie będzie żadnych problemów.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@rafikozakk masz raczej sshd, nie wierze, ze masz taki ssd, mozesz mi go pokazac? 

topic: cs go moze dasz rade na najwyzszych bo ustawienia graficzne w cs to raczej karta graficzna (ktora nijak ma sie do streamu), testowalem to, mam praktycznie tyle samo fps na low/ultra, reszta nie wiem

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...