Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V - po wyskoczeniu czarnego ekranu... gra przestaje działać

goku15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moim gta . Otóż po zainstalowaniu ( orginalna pudełkowa wersja )   odpalam sobie gta , social club normalnie sie włączył , zalogowałem sie po wczytaniu zniknął social club i po chwili pojawia sie czarny ekran i program przestał..... poszukałem  pe necie i znalazlem problem z z dwoma grafikami wiec wyłączyłem mocniejsza grafike geforce ( musialem przełaczyc kabel od monitora do wejscia karty intelowskiej ) potem szybko włączyłem ta karte , gra sie uruchomiła ale strasznie kaltkowała . ( w grze pokazywało 1600 mb pameci karty ale po przelozeniu kabla od monitora pokazuje 2 gb tyle ile ma karta , ale gra nadal klatkuje ) . Zauważyłem tez ze gra sie nie uruchomi gdy kabel od monitora jest włączony do karty geforce  ,nawet gdy sie juz włacza ( pojawia sie logo gry itp )  na wejsciu od intela gdy szybko przełączę  kabel to wywala błąd ( ale jak gra juz jest uruchomiona to nie wywala ale gra strasznie kaltkuje ) . Wersja sterownika karty geforce to 361.43 
Moj komputer to 
ddr3 8 gb ramu 
intel i3 3.4 ghz 
Geforce GTX 750 Ti 2 gb ramu 

Jak ktoś wie jak rozwiązać ten problem to bardzo proszę o pomoc :)

Podpis problemu:

Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
  Nazwa aplikacji: GTA5.exe
  Wersja aplikacji: 1.0.573.1
  Sygnatura czasowa aplikacji: 5666eb27
  Nazwa modułu z błędem: nvwgf2umx.dll
  Wersja modułu z błędem: 10.18.13.6143
  Sygnatura czasowa modułu z błędem: 5671702b
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok to spróbuje od nowa zainstalowac gta 

Zauważyłem tez ze na innych nowych grach tez wyskakuje  program przestał..... np kupiłem wczoraj The Crew i tak samo program przestał działac , w Battlefield 4 jak uruchamiam gre wyskakują dwie opcje  :  Battlefield x64 i Battlefield x86 ( z tego co wiem 86 to 32 bit ) jak dam 86 to sie właczy a na 64 tak samo jak wyzej program przestał działać . Ale np far cry 3 lub gta 4 normalnie sie odpala ,  naprawde dziwne ,  komp mam moze ponad miesiac takze naprawde nie wiem o co moze chodzic :/

Opublikowano

­Wyłącz zintegrowaną kartę i ustaw, żeby system domyślnie uruchamiał się na dedykowanej. Następnie odinstaluj i zainstaluj sterowniki do karty graficznej. Jeśli tego nie robiłeś to zajmij się aktualizacją sterowników również do innych podzespołów. Spróbuj przeinstalować też nvwgf2umx.dll, a jeśli go nie posiadasz to po prostu pobierz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...