Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę dostać się do routera

siusiak1000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chciałem się dostać do routera który jest odbiornikiem WIFI- jest to TP-LINK (TL-WR841N) i miał zainstalowany openWRT.
Ostatnio jeszcze działało, potem znajomy coś pomieszał i wgl nie ma dostępu do routera. Wpisuję w przeglądarce 192.168.1.2 - bo to działało wcześniej ale teraz nie działa. 
Screen z ipconfig all: http://scr.hu/5wv8/y41wz

Dodam jeszcze, że resetowałem go przyciskiem reset ale nie wygląda to tak jakby się resetowało bo powinien się wyłączyć i włączyć sam a nic takiego sie nei dzieje.
Poradzi ktoś coś?
Opublikowano

Nie łączy bo nie jest połączone z routerem, nie kablem bo pewnie wpięty tylko brak konfiguracji karty w kompie albo routera.

Reset routera a kartę w kompie na AUTO wszędzie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To resetuj pewnie wyłączył dhcp albo coś innego

Opublikowano

Bo AP klient inaczej się ustawia a nie zmienia opcji której nie ma !  Przy AP wyłącza sie DNS i gdzie indziej wpina kable

NIE OPISAŁEŚ JAK CHCESZ PODPIĄĆ TEN ROUTER, W KOŃCU MA BYĆ JAKO KLIENT CZY AP  ? 

Najlepiej jak by było wiadome mniej więcej jak są podpięte urządzenia i jakie mają adresy IP 

Opublikowano

Mam w domu ROUTER od orange z wifi (A) w innym pomieszczeniu mam komputer oraz ten router z tp-linka ( B). Chcę połączyć się tym tp-linkiem( B) za pomocą wifi z tym routerem orange (A). 
TP-Link ma robić jako odbiornik wifi do mojego kompa.

Kabel podłączyłem http://scr.hu/5wv8/k3w6ri do kompa. Tak przynajmniej ten router kiedyś odbierał wifi.
Czy może muszę mieć zainstalowane open wrt bo coś takiego wyczytałem, że oryginalne oprogramowanie nie ma takiej funkcji?

Opublikowano

Nie chce mi się tłumaczyć jak ustawić obydwa urządzenia by łączyło, zresztą nie podałeś jaką masz wersję bo każdy model konfiguruje się inaczej i nie każdy ma AP łatwe w konfiguracji ( jest 11 RÓŻNYCH MODELI z tym numerem ! )  , nie mam na to czasu by poprawiać błędy urządzeń.

Jeśli drugie urządzenie ma most WDS to bez problemu podłączysz obydwa. 

Czytaj to : http://tplink-forum.pl/faq-alternatywne-oprogramowanie/tryb-most-bezprzewodowy%28wireless-bridge%29-i-przekaznik%28repeater%29-na-gargoyle-pl/ 

Soft ściąg sobie sam bo SWOJEJ WERSJI jaką masz routera, nie podałeś to szukaj na stronie ftp://tplink-forum.pl/Gargoyle/

Więcej infa masz na forum , wystarczy poczytać w razie czego nie zaszkodzi jak tam popytasz. 

Możesz mieć zainstalowany WRT jeśli lepiej w nim konfigurować bo ono ma akurat tryb AP klienta bez mostu WSD , tak samo jak  gargoyle które raczej jest do tych modeli bardziej zalecane. Spróbuj obydwu 

Opublikowano

W sumie nic chyba, masz w ogolę teraz internet na kompie ? Karta sieciowa w kompie powinna być ustawiona na auto, a ustawia ją pierwszy router 

w razie czego nie rób repeatera, przecież chcesz tylko kompa podłączyć by miał net, ustaw jako bramkę i podłącz normalnie do swojej sieci wifo routerze 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...