Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Questem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Pracuję na plikach Terenzo, chciałem usunąć questa który daję nam skrzynię ucznia na początek gry, znalazłem takiego questa w plikach serwerowych o nazwie quest.drop, w środku miał to http://wklej.to/4hoHC

Zauważyłem, że id skrzynek to właśnie te skrzynie ucznia,

Więc usunąłem go z folderu quest, z pliku quest_list, następnie wywaliłem folder object i skompilowałem questy w maszynie, ale po wejściu do gry nadal dostaje skrzynkę na start.

Dodam, że kasując pozostałe questy robiłem tak samo, lecz szukałem je jeszcze w folderach w katalogu object, wtedy skasowały się poprawnie, lecz nie widziałem właśnie tego questa.

Jakieś pomysły ?

Opublikowano

Musisz usunąć z questa który jest na start.. Tam jest id tego przedmiotu i go usuń. Chyba to jest give_basic_weapon czy coś takiego.

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...