Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BoL] Bezpieczeństwo gry na skryptach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem poruszyć pewien istotny temat który niepokoi każdego skryptera. Na początek zacznę może klasycznym sformułowaniem:

Czitując każdy z nas naraża się na bana. Nieważne czy manualnego za reporty czy też za to, że w chwili grana używany program był detected.

Kontynuując, w przypadku LeagueSharpa sprawa jest dosyć prosta. Jest detected i za niego bana wyłapać najłatwiej. Teraz przechodząc do BoL'a i EB (nie wiem jak sytuacja ma się w kwestii GoS'a)

Te dwa programy nie są wykrywalne przez antyczita Rito. Ostatnimi czasy jednak pojawił się inny problem - reporty za Cheating. Kod manualnego bana to 9001. W ostatnim czasie sporo osób zaczęło właśnie takie bany dostawać pisząc tu tudzież na elobuddy że oba są wykrywalne. Nie są tak jak wspomniałem. Obecnie działa to tak, że jeżeli dostaniemy kilka reportów, Rito sprawdza logi i nas ewentualnie banuje. To, co demaskuje osoby używające skrypty to ilość kliknięć. Nie można zaprzeczyć, że kiedy sami - bez wspomagaczy - lasthitujemy, chodzimy postacią, obijamy przeciwnika czy robimy cokolwiek innego wykonujemy raptem kilkanaście kilkadziesiąt klików myszą. Skrypt takich kliknięc znacznie więcej. Oczywiście wszystko jest we wspomnianych logach i łatwo jest rozpoznać, czy ktoś cheatuje czy nie zestawiając właśnie ilość kliknięć z wykonywanymi czynnościami. I teraz kolejna kwestia - Humanizery. W przypadku Reborna opis podaje klarowny przykład - zakręcić się wokół i porównać, jak to robi skrypt. Humanizery z założenia mają redukować liczbę takich kliknięć która jest wysyłana na serwer. Niestety, nie jest to żadne zabezpieczenie. Pamiętajcie - Humanizer może was ochronić JEDYNIE przed graczami, którzy ew was nie zreportują po grze. Rito nadal ma wszystko w logach.

To tak apropo ostatnich banów opisywanych na forum. Jeżeli coś źle opisałem to nie obrażę się jak ktoś poprawi/uzupełni informacje. Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...