Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Questy w Terze

xAmigoSx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie, jak zacząłem grać w Tere to na samych questach wbijałem 20 poziom. Chciałem się dowiedzieć do którego lvla będą takie questy, że po jednym quescie wbije mi poziom.

Opublikowano

Questy które mogą ci wbić poziom znajdziesz pod klawiszem H. Te questy zaliczają się po zabiciu ostatnich bossów na instancjach. 

Story questy robisz do 20 > potem instancje > od 60 znowu robisz questy, ponieważ dostajesz sporo pieniędzy, expa i eq.

Opublikowano

Main quest czyli czerwone pytajniki ew. wykrzykniki są do 65 lvl.

Od 60 poziomu warto robić questy z pod "H", głównie te które dają dobry exp i kase, bez nich kończąc główny wątek zostaniesz na 64 lvlu i może być Ci bardzo smutno, bo na 65 dostaje się low tier 7 seta [idoneal] ?

Potem channelworks w duo/trio po low/mid tier 7 [shisma] i solo ghillieglade po hajs, masterwork alkahesty i biżuterie, żeby zacząć zabawe z high/end-game contentem potrzeba schisme na +12 przynajmniej tak mi pisali gracze na NA

Dalej nie doszedłem, bo brak odpowiedniej ekipy na insty 5 osobowe ;)

Uwaga: Na gamefailu, słyszałem, że jest trudniej. Pozdrawiam.

Opublikowano

Brawler jest bardzo mocny, możesz nim solować nisko lvl instancje, może trzymać zwykłych moobów cały czas w powietrzu, do tego ma całkiem dobry dmg. Sorcem nie grałem, ale z tego co wiem, to też całkiem dobrze sobie radzi.

Opublikowano

Sorcer wymaga skilla. Możesz mieć czasami wrażenie, że nie robisz dmg, ale to tylko wrażenie. Jest silny ale i skillowy.

Polecam dla ciebie brawlera. Przyjemna i łatwa postać, która nie pada na strzała i ma niezły dmg.

Opublikowano

Polecam dla ciebie brawlera. Przyjemna i łatwa postać, która nie pada na strzała i ma niezły dmg.

Wciąż brawler to tank i jeśli nie masz wyczucia to hity będziesz zbierał.

w KDNM jeden hit zabiera 30k lub 40 więc wcale to nie tak mało.

Od 60 poziomu warto robić questy z pod "H", głównie te które dają dobry exp i kase, bez nich kończąc główny wątek zostaniesz na 64 lvlu i może być Ci bardzo smutno, bo na 65 dostaje się low tier 7 seta [idoneal] ?

Potem channelworks w duo/trio po low/mid tier 7 [shisma] i solo ghillieglade po hajs, masterwork alkahesty i biżuterie, żeby zacząć zabawe z high/end-game contentem potrzeba schisme na +12 przynajmniej tak mi pisali gracze na NA

Dalej nie doszedłem, bo brak odpowiedniej ekipy na insty 5 osobowe  ;)

Uwaga: Na gamefailu, słyszałem, że jest trudniej. Pozdrawiam.

lvl 64- ruins guardians lub solo Sabex

Indoneal tier5 nie enchatowalny.

channelworks-izi 

high-end content - lepiej dreadnaught shisma jest ok pod TSNM/KDNM ale powyżej widać braki dmg.

"gamefailu trudniej" - shisma jest zajeb łatwa więc w czym problem poprostu są ludzie którzy są niesamowicie leniwi i chcą by samo im wszystko przyszło.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie jestem pewna czy dalej tak się robi, ale jeszcze dużo expa daje/dawało wygranie Battlegrounda, raz dziennie, dostępne od 30 lvl (Corsairs' Stronghold oraz Kumasylum, chyba, że już z Kumasami nie ma). A tak to (jak grałam ostatnio), czerwone questy (kampanie) oraz instancje. 

Opublikowano

Nie jestem pewna czy dalej tak się robi, ale jeszcze dużo expa daje/dawało wygranie Battlegrounda, raz dziennie, dostępne od 30 lvl (Corsairs' Stronghold oraz Kumasylum, chyba, że już z Kumasami nie ma). A tak to (jak grałam ostatnio), czerwone questy (kampanie) oraz instancje. 

No jakby teraz expić na battlegroundach, to 5 lvl w tydzień nie wbijesz :) Dodatkowo duży czas oczekiwania i zszargane nerwy... jeszcze by się zniechęcił do dalszej gry :D

Opublikowano

No jakby teraz expić na battlegroundach, to 5 lvl w tydzień nie wbijesz :) Dodatkowo duży czas oczekiwania i zszargane nerwy... jeszcze by się zniechęcił do dalszej gry :D

To działało dawniej coś około VM3 Wounded world patch kiedy kumasylum było na lvl 30 i instancje nie dawały tak dużo XP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...