Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Manta Mid802 - problem z zatrzymywaniem aplikacji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam pewien problem z tabletem manta mid802 , TABLET NIE MA GWARANCJI , problem dotyczy wszystkich aplikacji oraz wszystkich wbudowanych usług takich jak : aparat galeria youtube gmail sklep google play , prroblem ten to wyłączanie samoczynnie aplikacji np. Gdy gram w jakąś gre to tablet na 2 sekundy się zacina i wyłącza aplikacje proces ten powtarza się około 70 razy dziennie (liczyłem :v)

Ale to nie jedyny problem ponieważ do wyłączania aplikacji przyłączył się bardzo dziwny problem , otóż podczas zaciecia się gry tablet sam się restartuje ale po w trakcie resetu można usłyszeć dzwięk gry bardzo mnie to zdziwiło ponieważ pierwszy raz coś takiego widze , moim zdaniem ( nie jestem pewien ) jest to problem bateri bo jak każdy wie trzeba ładować urządzenia mobilne a na tym tablecie wystaczy że podłącysz tablet do ładowarki wyłączysz tablet poczekasz 3-5 minut i włączysz ponownie po uruchomieniu tabletu z 4% zrobiło się 100% tablet rozładywuwuje się w ciągu 1 godziny , prosze o pomoc bo już na każdym forum pisałem i nikt mi nie pomógł

Opublikowano

Wgraj soft od nowa.

Masz w supporcie, najnowszy ROM i więcej informacji znajdziesz na forum Manty

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Softa nowego już wgrałem nic nie pomogło :( a serwis mi cały czas pisze że mam go oddać na gwarancji (a ja nie mam gwarancji)

Soft nic nie pomógł jakieś inne rady ?

Opublikowano

To kup nowy albo zapłać w serwisie za naprawę. 

Uszkodzenie pewnie  jest w module zasilania, można w godzinę-dwie naprawić.

Opublikowano

Jak bym go chciał oddać do serwisu to zrobiłbym to już dawno ale chce wiedzieć. W czym jest problem bo tablet sam nie może wyłączać aplikacji i się restartować :O

Opublikowano

To co że chcesz wiedzieć, naprawi to w jakiś sposób tablet ?  

Napisałem wyraźnie co jest możliwie za uszkodzenie w tablecie i że jest raczej proste do usunięcia, po co się rozpisywać jak sam piszesz że nie masz pojęcia. Jest uszkodzony i tyle. 

Pewnie więcej co dokładniej trzeba naprawić to powiedzą w serwisie razem z rachunkiem. ;) 

Opublikowano

Nie jest to wina ładowarki jak wspomniałeś - uszkodzony jest moduł zasilania w tablecie, naprawa do 100zł.­

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Skoro ty nie rozumiesz prostej rzeczy że  bez zasilania, wyłączającego się zasilania czy uszkodzonego zasilania tablet  nie działa albo restartuje albo coś tam jeszcze innego. 

Podałem możliwe usterki , co jest dalej uszkodzone powie ci ten kto to naprawi. 

Ty z góry chcesz ekspertyzy z dokładnym opisem usterki przez internet nie widząc na oczy sprzętu ! W jakim kraju ty żyjesz, to chyba tylko u Harrego Pottera potrafią zrobić. 

Opublikowano

Ale co wspolnego ma modul zasilania do wylaczania aplikacji i restartowania tabletu

https://pl.wikipedia.org/wiki/Tablet_(komputer)

A co do tableta to jest komputer jak telefon czy laptop (część pseudoinformatyków tego nie rozumie, bo przecież jest różnica w rozmiarze danego sprzętu).

Tablet więc ma:

- pamięć RAM

- procesor

- dysk

- system

- zasilanie

Zacznijmy może od RAM hmm...  dane są zapisywane tak: jest prąd i go nie ma - za co odpowiada kondensatory i tranzystory, oczywiście głowisz się co to jest i do czego służy - to nieistotne, ważne że potrzebuje prądu.

Procesor - weź to tym razem na chłopski rozum, skoro coś pracuje to potrzebuje energii - tak, to takie proste do zrozumienia.

Dysk - składa się z silniczka, ale uwaga - ten silnik jest na prąd! Po prostu czarna magia tak czy siak potrzebuje energii.

Do działania systemu niezbędny jest zatem prąd, bo jak wiadomo komputer zapisuje dane jako 1 i 0 - czyli prąd jest albo go nie ma.

Teraz Ci wyjaśnię dlaczego wszystko Ci się wyłącza, prawdopodobnie prąd nie dochodzi do jednego z tych urządzeń przez co jedynym efektem jaki jest to wyłączenie sprzętu. Oczywiście mogą być jakieś przerwy w zasilaniu czy coś.

Nie powiemy Ci co masz dokładnie popsute, bo taki np. Ktosiu musiałby coś Ci powymieniać - właśnie to za co odpowiada problem z zasilaniem, a tak nie może postawić diagnozy, bo nie widzi dokładnie Twojego zasilacza.

Dlatego masz iść do jakiegoś serwisu i go naprawić, jeżeli dalej tego nie rozumiesz to jesteś idiotą, a takie urządzenie jak tablet to dla Ciebie zła epoka, wręcz za daleka.

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

Dzięki, ja już tracę cierpliwość...  by wyjaśniać jeszcze co jak działa i dlaczego się zepsuło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...